Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Kατρακύλας χωρίς τέλος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά  τη σημερινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού:
  
«Εδώ και δύο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας κατρακύλας χωρίς τέλος στα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Η ανεξέλεγκτη έκρηξη της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και της βίας της «κουκούλας», είναι οι αψευδέστερες αποδείξεις της αδυναμίας της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διαχειριστεί οργανωμένα και με σχέδιο το μείζον ζήτημα της δημόσιας τάξης. Αδυναμία που, εν πολλοίς, οφείλεται στη δική της αδράνεια και στην εμμονή σε «πολιτικές» που εξαντλούν τα όρια ανοχής και αντοχής της κοινωνίας, γιγαντώνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και μετατρέποντάς τα σε ασύμμετρη απειλή για τον τόπο.
Τα όσα θλιβερά συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως όμως η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού, δείχνουν ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να βάλει φρένο σε αυτή την κατρακύλα. Χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό, οι αστυνομικοί θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια και οι πολίτες ζουν σε καθεστώς τρόμου και πανικού.
Και μόλις απόψε, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης τραυματίστηκαν από τις σφαίρες αδίστακτων ληστών στη Νέα Πέραμο. Ο αστυνομικός δίνει αυτή την ώρα μάχη για τη ζωή του. Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα;
Στον άτυχο αστυνομικό και την οικογένειά του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την ευχή να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει.
Στον κ. Υπουργό εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την ευχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Έστω και τώρα!».