Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ευχαριστούν τον κ Σταύρο Δήμα


Ο Γραμματέας «Πολιτών με Αναπηρία της Ν.Δ.»  κος Σπύρος Σταυριανόπουλος, μετά την ενημέρωση του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Σταύρου Δήμα, ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία «Επικύρωσης από τη Βουλή του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου της Διεθνούς Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε, την αμέριστη ικανοποίησή μας, για την υλοποίηση, του από 3ετίας, Παν-Αναπηρικού και θεσμικού αυτού αιτήματος της Γραμματείας μας, που πέραν της προφανούς προάσπισης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί συγχρόνως μέγιστη και ουσιαστική αναγκαιότητα.
Διότι πράγματι, εκτός των άλλων, τα Άτομα με Αναπηρία, για πρώτη φορά, αποκτούν        «Αγώγιμο Δικαίωμα», προκειμένου ισοτίμως να διεκδικήσουν, τα ατομικά και αστικά τους         δικαιώματα, που εξασφαλίζουν και την απαραίτητη κοινωνική συνοχή.
Επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά, κατά την τελευταία διετία, γίνεται κάτι θετικό για τα     ΑμεΑ.
Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για τ  τη  συμβολή του και στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα, για την υλοποίηση του Παν-   Αναπηρικού αυτού αιτήματός μας».