Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

“Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές…”

Ο Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίθηκε άμεσα στο νέο τελεσίγραφο που έστειλαν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, ζητώντας την έγγραφη δέσμευση του ίδιου και του Γιώργου Παπανδρέου, ότι θα τηρηθούν οι στόχοι του Μνημονίου, από την πλειοψηφία που θα προκύψει από τις εκλογές.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, δεν υποστέλλει τη σημαία της ελπίδας για αλλαγές που θα απαλύνουν τις οδυνηρές συνέπειες των νέων μέτρων. Η επιστολή που έστειλε λοιπόν σε Eurogroup, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι βαθιά πολιτική. Και αποκαλύπτει το στίγμα των προθέσεων του Αντώνη Σαμαρά, για το πώς σχεδιάζει να κυβερνήσει τη χώρα.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του προγράμματος στήριξης, εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές, επαναλαμβάνει ωστόσο ότι βασική στόχευση της δικής του πολιτικής είναι η ανάπτυξη της χώρας. Κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις, προτείνοντας βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, εφόσον χρειαστεί.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr