Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

H Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 1 Μαρτίου το Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ηράκλειο θα συναντηθεί με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 17:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος (Αρκολέοντος 17).

*Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Είναι θετικό ότι ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε μέτρα για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Η αντίδραση του όμως, ακολουθεί τη νοοτροπία του παλιού πελατειακού πολιτικού συστήματος και αντιμετωπίζει ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο, αν και βρίσκονται σε ανάλογα δύσκολη θέση. Αυτοί με τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής με την άμεση και μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια.  Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει υπό προϋποθέσεις την επιδότηση του επιτοκίου ύψους 2,5 μονάδων για μια πενταετία για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας. Η προστασία της κοινωνικής συνοχής απαιτεί δίκαιες λύσεις».

Επίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε: 
«Κοροϊδία καταντάει το παιχνίδι με τις λίστες ονομάτων βουλευτών που μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό  κατά την περίοδο της κρίσης.  Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των στοιχείων για να σταματήσει η κατασυκοφάντηση και η σπέκουλα εναντίον του συνόλου των πολιτικών. Για να μπει ένα οριστικό τέλος σ’ αυτά τα απαξιωτικά φαινόμενα, ο μόνος τρόπος είναι να υλοποιηθεί η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να αναρτηθούν μόνιμα στο διαδίκτυο το τελευταίο «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών και  των μελών της κυβέρνησης και οι σχετικές δηλώσεις της πρώτης χρονιάς εκλογής τους στο Κοινοβούλιο ή σε υπουργικά καθήκοντα».  

 * Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Όπως προκύπτει από τη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, επανέρχεται το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων,  η αποτροπή του οποίου ήταν το μέγα κέρδος της διαπραγμάτευσης του νέου μνημονίου. Σε μία περίοδο που οι αξίες των ακινήτων σε πάρα πολλές περιοχές πέφτουν κάτω από τις αντικειμενικές και η φορολογία τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα είναι ξενοίκιαστα, είναι άδικο και παράλογο να υπάρξει νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών».