Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντιση Μπεγλίτη με Κουτρουμάνη για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στην ανοικτή επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, του νομού Κορινθίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Τα θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι για το μέλλον του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και το δικό τους εργασιακό μέλλον είναι εξαιρετικά σημαντικά, υπό το φως, ιδιαίτερα, της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης.
Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και συζητήσαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση του ΟΕΚ.
Ο κ Κουτρουμάνης με ενημέρωσε ότι στον εφαρμοστικό νόμο για τις συντάξεις που εξετάζεται, τώρα, και θα ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής θα περιληφθεί εξουσιοδοτική διάταξη που θα του δίδει τη δυνατότητα με Υπουργική απόφαση να προχωρήσει στη σύσταση Γενικής Διεύθυνσης, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, στην οποία θα ενσωματωθούν ο ΟΕΚ και οι υπάλληλοί του. Η νέα Γενική Δ/νση του ΟΑΕΔ που θα δημιουργηθεί θα αναλάβει τις αρμοδιότητες που είχε, μέχρι σήμερα, ο ΟΕΚ. Ειδικότερα ο κ. Κουτρουμάνης με διαβεβαίωσε ότι θα συνεχισθούν, χωρίς καμία αλλαγή, τα προγράμματα επιδότησης του επιτοκίου δανείων για πρώτη κατοικία, του ενοικίου και του κοινωνικού τουρισμού.»