Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter ανακοίνωσε στις 07:00 το πρωί το πρωί ο Πάνος Καμμένος την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό την αυτόνομη πορεία του, και προσδοκά ότι στο πλευρό του θα βρεθούν  στελέχη του χώρου της Κεντροδεξιάς, που θα συνταχθούν με την αντι-μνημονιακή ρητορική του.
Πληροφορίες άλλωστε αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τον σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή στο νέο κόμμα του Γιάννη Μανώλη.
«Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες», ανέφερε η ανάρτηση που έκανε ο Πάνος Καμμένος στο Facebook.
Λίγο αργότερα, ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου αποκάλυψε ότι θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ιδρυτική διακήρυξη για τον νέο πολιτικό φορέα, με 200.000 υπογραφές.
«Δεν υπόσχομαι να φέρουμε άσπρη μέρα. Θα φέρουμε όμως χαμόγελα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, θα γίνει μέσω του διαδικτύου.
Επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής μίλησε τον Flash και τον Ν. Ευαγγελάτο για το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», τονίζοντας πως δεν πρόκειται για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αλλά για ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχει κι εκείνος.
Στόχος του «να φέρει κάτι καινούργιο μετά τη μεταπολίτευση» αφού –όπως είπε μεταξύ άλλων- η ιστορία με τις «μαύρες σακούλες δε μπορεί να συνεχιστεί».
197.000 πολίτες συνδιαμόρφωσαν τις θέσεις της ιδρυτικής διακήρυξης, είπε και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατέβουν στις εκλογές με συνδυασμούς σε όλη τη ώρα.
Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος, θα το κάνει μέσω διαδικτύου. Και με τον ίδιο τρόπο, οι πολίτες της κάθε περιφέρειας θα επιλέγουν ποιος θέλουν να τους εκπροσωπήσει. Για να είναι κάποιος υποψήφιος με το νέο κίνημα θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το Ε9 του αλλά και πιστοποιητικό μη δίωξης από την Εισαγγελία.
«Δε θέλουμε να κάνουμε ένα κόμμα παραμάγαζο για τους διαγραμμένους της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Καμμένος, αλλά δεν έκλεισε καμία πόρτα, λέγοντας πως «υπάρχει δυνατότητα κάποιοι που έχουν συμμετάσχει στα κοινά, ανεξάρτητα από κόμματα, θα έρθουν κοντά μας».
«Όλα θα προκύπτουν από άμεση δημοκρατία» συμπλήρωση, ενώ αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία που θα ακολουθήσει το κίνημα, είπε: «δε θέλουμε χρηματοδότες ή διαφημιστές. Θα κάνουμε άλλη προεκλογική εκστρατεία, από την περιφέρεια προς το κέντρο».