Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χιονοθύελλα στην Πελοπόννησο

Χιονοθύελλα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε όλη την ορεινή Πελοπόννησο, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση στα ημιορεινά.

Ακόμα και μέσα στην Τρίπολη χιονίζει έντονα και το ύψος του χιονιού φτάνει τα 3 εκατοστά.

Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας, αλλά και της κοινοπραξίας Μορέας κάνουν προσπάθειες για την απομάκρυνση του χιονιού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στον αυτοκινητόδρομο και το λοιπό εθνικό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ όσοι κινηθούν τις επόμενες ώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία, στο δρόμο Ξυλοκάστρου - Τρικάλων από το 20ο χλμ., Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χλμ. και Δερβενίου - Γκούρας, από το 20ο χλμ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα. Ήδη τα πρώτα προβλήματα παρουσιάζονται στην ακτοπλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που πλέουν στα πελάγη.
Ήδη στην Πάτρα το κρύο είναι έντονο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το χιόνι έφτασε στο Αίγιο, ενώ με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του νομού Αχαΐας.
Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στους δρόμους από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, από Αίγιο προς Καλάβρυτα μέσω Πτέρης, από Καλάβρυτα προς Κλειτορία μέσω Λουσσών, από Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο, από Καλάβρυτα προς Κλειτορία μέσω Πριόλιθου, καθώς και από Ζαρούχλα προς χιονοδρομικό μέσω Περιστέρας.