Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σαρώνει η κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
"Κλείνει" πάλι ο καιρός τις επόμενες ώρες, παρά την ύφεση που υπάρχει αυτή την ώρα στα καιρικά φαινόμενα. Αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι σε παραθαλάσσιες περιοχές και πεδινές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια και Βορειοανατολικά και στα Βορειοδυτικά του νομού ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
Θα το στρώσει σε όλα τα ορεινά τμήματα του νομού.
Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και ο χιονιάς που υπάρχει τις τελευταίες μέρες σχεδόν σε όλη την Κορινθία και ιδιαίτερα στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού. Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον παγετό, κάτι που προϋπήρχε από τις προηγούμενες μέρες, αλλά η ένταση των φαινομένων από χθες τα ξημερώματα δημιούργησε επιπλέον προβλήματα. Σε αρκετές περιοχές οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω της ανασφάλειας που υπήρχε για την ασφαλή μεταφορά τους με τα λεωφορεία, κάτι απολύτως φυσικό αφού πάνω απ΄ όλα μετράει η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών…

Ιδιαίτερα προβλήματα στην ορεινή Κορινθία εντοπίζονται στην Καστανιά και στη Λαύκα καθώς και μετά το Καρτέρι από τη Μοσιά και πάνω. Το κυριότερο ζητούμενο που είναι και άκρως επικίνδυνο ιδίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι ο πάγος που υπάρχει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Π.Ε. Κορινθίας έχει προμηθεύσει τα ορεινά με τις κατάλληλες ποσότητες αλατιού για να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα του παγετού ώστε να μην υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία…
Ήδη τα πρώτα προβλήματα παρουσιάζονται στην ακτοπλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που πλέουν στα πελάγη.
Το πλοίο "Επτάνησος" που επρόκειτο να φύγει από το λιμάνι της Πάτρας στις 12.30 για Κεφαλονιά, θα μείνει δεμένο λόγω των ισχυρών ανέμων.
Αυτή την ώρα είναι ανοικτή η γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, αλλά δεν αποκλείεται αργότερα να κλείσει, όπως και αυτή της γραμμής Κυλλήνης.
Ήδη στην Πάτρα το κρύο είναι έντονο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το χιόνι έφτασε στο Αίγιο, ενώ με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του νομού Αχαΐας.
Συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται στις εξής οδούς:

Επ.Ο. Γκούρας- Δερβενίου από το 4ο χλμ. έως το 17ο χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Λυκουριάς από το 10ο χλμ. έως το 18,5 χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Κιάτου από το 7ο χλμ. έως το 19ο χλμ.
Επ.Ο. Ξυλοκαστρου - Τρικαλων από το 22ο χλμ.
Επ.Ο. Τρικαλων -Καρυας από το 1ο χλμ.
Επ.Ο. Δερβενιου - Γκουρας από το 20ο χλμ.
Επ.Ο. Σουλίου -Κρυονερίου-Γονούσας.
Επ.Ο. Κιάτου - Γκούρας από το 10ο χλμ.
Καλάβρυτα - Διακοπτό μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
Πάτρα - Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας
Καλάβρυτα - Κλειτορία μέσω Πριόλιθου
Καλάβρυτα - Αιγίου μέσω Πτέρης
Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό κέντρο
Καλάβρυτα - Κλειτορία μέσω Λουσσών.
Aκράτα - Ζαρούχλα από το 10οχλμ.
Αιγείρα - Περιθώρι από το 16ο χλμ.
Αιγείρα - Συνεβρό αό το 13ο χλμ.
Επίσης κλειστή είναι από χθες βράδυ λόγω χιονόπτωσης η διαδημοτική οδός Περιστέρας - Χιονοδρομικού Καλαβρύτων.