Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕ​Σ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ντόρα Μπακογιάννη: Σήμερα η Αθήνα ζει άλλη μία εφιαλτική βραδιά. Ως πότε το ελληνικό κράτος θα ανέχεται επιθέσεις κουκουλοφόρων που προσπαθούν να καπηλευτούν μία γνήσια λαϊκή αγανάκτηση και καίνε όλη την Αθήνα; Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κοινωνίας η οποία ανέχτηκε αυτά τα φαινόμενα όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα πλέον είναι η ώρα να αφήσει στην άκρη τους λαϊκισμούς και να αντιδράσει όπως ο ελληνικός λαός το απαιτεί.
Δημοσιογράφος: Έχουμε ακυβερνησία;
Ντόρα Μπακογιάννη:
Αυτό το οποίο σίγουρα δεν έχουμε είναι η αντίδραση η οποία οφείλει να υπάρχει σε μία τέτοια κατάσταση. Σήμερα καταστράφηκαν περιουσίες σε αυτή την πόλη. Καταστράφηκε η Αθήνα και η εικόνα αυτή μεταδίδεται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Είναι ντροπή για όλους εκείνους που θα έπρεπε εδώ και καιρό να αφήσουν στην άκρη τους λαϊκισμούς και να αντιδράσουν για να βγάλουν επιτέλους αυτούς τους κουκουλοφόρους από τη μέση.

Επίσης ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η οργανωμένη αλητεία των κουκουλοφόρων κατέλυσε για μια ακόμη φορά το κράτος και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.
Περιουσίες πολιτών, επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα, ιστορικά κτίρια, αλλά και η αξιοπρέπεια και η αισθητική της πόλης παραδόθηκαν στην εγκληματική τους μανία.
 Αν το πολιτικό σύστημα δεν ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης και της εφαρμογής των νόμων, η κοινωνία θα είναι έρμαιο στους λαϊκισμούς των ψευτοεπαναστατών και στις διαθέσεις των κουκουλοφόρων».