Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οι δελφίνοι ερίζουν για τα επεισόδια

Σύμφωνα με πολλούς, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής και η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ, κέρδισαν ήδη ξεχωριστή θέση στην ιστορική διαδρομή του τόπου, λόγω της κρισιμότητας του διακυβεύματός τους.
Αντί λοιπόν οι πολίτες να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων σχετικά με το αν η Ελλάδα θα πρέπει να προτιμήσει τη χρεοκοπία ή τη βαρβαρότητα του Μνημονίου ΙΙ, σε παρασκηνιακό επίπεδο διεξάγεται μια μάχη χαρακωμάτων και εντυπώσεων, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Με φόντο την «επόμενη μέρα», τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου και το καλύτερο πλασάρισμα του ενός δελφίνου απέναντι στους άλλους συνδιεκδικητές της ηγεσίας.
Τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, θυμίζουν έντονα τον Δεκέμβριο του 2008, μόνο που τότε ορισμένοι «δημοκράτες» δεν έδειχναν την ίδια ευαισθησία και οργή με σήμερα, προφανώς επειδή στην εξουσία βρισκόταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή.
Αυτά τα επεισόδια λοιπόν στάθηκαν αφορμή για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ, με παρασκηνιακά χτυπήματα και διαρροές σε βάρος του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να εκπροσωπήσει το παπανδρεϊκό στρατόπεδο.
Η πολιτική πίεση που ασκείται, επιβαρύνει το κλίμα, οδηγώντας ακόμη και στην παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, ή μάλλον στην αποπομπή του από την κυβέρνηση, λίγες ώρες προτού ο Λουκάς Παπαδήμος προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να… ιδρώνει, ακόμη και αυτές τις εθνικά κρίσιμες ώρες, μονάχα για το πώς διαφυλάξουν το μέλλον τους τα κορυφαία στελέχη του. Τα στελέχη του 8,7%, όπως έδειξε και η σημερινή δημοσκόπηση της Rass για το «Παρόν της Κυριακής».

Toυ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ/ statesmen.gr