Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων κυρίους Σκουλικίδη, Τζωρτζάτο, Πουλόπουλο και Τζιμουράγκα. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Τομεάρχης Μεταφορών, βουλευτής Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Διευθύντρια του Τομέα Μεταφορών κ. Ευαγ. Τσάγκα.
Οι εκπρόσωποι των μεταφορέων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κόμματος στην κατάρτιση και την προώθηση τροπολογίας στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στην απελευθέρωση των Δ.Χ. αυτοκινήτων. Κυρίως,  μάλιστα, για την αντιμετώπιση θεμάτων που εκκρεμούσαν και τις προτάσεις της  Ν.Δ. στη συγκεκριμένη τροπολογία. Προτάσεις που ενδυναμώνουν τον έλληνα μεταφορέα και ενισχύουν τον επαγγελματισμό του κλάδου. Ιδίως μάλιστα για την κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν.3887/2010 που αφορά την είσοδο στο επάγγελμα κατοίκων τρίτων χωρών, την κατοχύρωση της διενέργειας διεθνών μεταφορών από όλα τα ΦΔΧ αυτοκίνητα, τον καθορισμό υψηλής οικονομικής επιφάνειας για τους νέους μεταφορείς, την κατάργηση της άσκησης του επαγγέλματος από συγκεκριμένης μορφής εταιρεία (Α.Ε. και ΕΠΕ). Ζήτησαν, επίσης, την περαιτέρω στήριξή του για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του έλληνα μεταφορέα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς άκουσε τα προβλήματά τους και  επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό και εφικτό στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ώστε να διατηρηθεί η ελληνική μεταφορά σε ελληνικά χέρια.