Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Με «ντόρτια» στους «8» ο Αστέρας Τρίπολης!

Βόλτα στα Γιάννινα και πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου για τον Αστέρα Τρίπολης που διέσυρε μέσα στους «Ζωσιμάδες» με 4-1 τον ΠΑΣ.
Κάκιστο ήταν από πλευράς ποιότητας το πρώτο 45λεπτο στην αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων». Οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή με τον ΠΑΣ ναι μεν να κάνει κάποιες επισκέψεις στην εστία του Χακόμπο με στημένα και δη με τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισε, όμως χωρίς να υπάρχουν αξιώσεις για κάποιο τέρμα.
Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν άρδην μέσα σε διάστημα τεσσάρων αγωνιστικών λεπτών με τον Τσαμπούρη να αποδεικνύεται η χρυσή αλλαγή του Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αποφάσισε στο 59' να βάλει έναν παίκτη που είχε σκοράρει κατά του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα και δικαιώθηκε άμεσα για την επιλογή του.
Στο 63', λοιπόν, μετά από πάσα του Λαδάκη, ο Έγκον πρόλαβε τον Κηπουρό που βγήκε έξω από την περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Τσαμπούρη που ερχόταν από τα δεξιά και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην κενή εστία!
Ο Αστέρας προηγούταν με 1-0 και ο ΠΑΣ προσπαθούσε να αντιδράσει. Και πριν καλά-καλά οι Γιαννιώτες συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, ήρθε στο 66' ο Ράγιος να γράψει το 2-0. Μετά από ωραία ασίστ του Σολάκη, ο άσος του Αστέρα έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας έριξε τους τίτλους τέλους στην υπόθεση-πρόκριση, έστω και αν στο 75' οι Ηπειρώτες μπήκαν εκ νέου στο ματς με ωραίο σουτ-γκολ του Γεωργίου.
Ο Αστέρας, όμως, ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης ή ελπίδας στον ΠΑΣ. Ετσι τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε ο Χούλι να διαμορφώσει το τελικό 3-1 υπέρ των Αρκάδων βάζοντας φρένο στις ορέξεις των Ηπειρωτών για επιστροφή στο ματς.
Ποιος, όμως, είπε πως ο Αστέρας είχε διάθεση να σταματήσει; Το αντίθετο… Οι Αρκάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στις καθυστερήσεις ο Ράγιος με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέφτοντας στο έδαφος ήρθε να διαμορφώσει το τελικό 4-1.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος (72' Οικονόμου), Κώτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τζημόπουλος (46' Γεωργίου), Ζαραδούκας, Ντε Βινσέντι, Κυριάκος, Τζάνης (69' Γιάκος), Μπακαγιόκο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ράγιος, Λαδάκης, Εγκόν (70' Χούλι), Φρανκού (59' Τσαμπούρης), Σολάκης (84' Μπαρτολίνι).


Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟΥΣ "8"
Ένα ξέσπασμα τεσσάρων λεπτών στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την Κέρκυρα να κερδίσει στην έδρα της τη Δόξα Δράμας με 2-0 και να γίνει η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.