Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο Πανιώνιος 2 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης

Με κορυφαίους τους πιτσιρικάδες Σάμαρη και Κολοβό, ο Πανιώνιος  κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο (το δεύτερο στη Νέα Σμύρνη  φέτος) , νικώντας με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και απομακρύνθηκε από την ζώνη του υποβιβασμού.
Και αυτή η νίκη πέρα από το σημαντικό βαθμολογικό όφελος είχε κι άλλα πολλαπλά οφέλη. Αφενός ο Ακης Μάντζιος είδε τον νεαρό Δημήτρη Κολοβό να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την φανέλα του Πανιωνίου αλλά και τον Αντρέα Σάμαρη να κάνει ηγετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή στο δεύτερος μέρος.
Μάλιστα από μαγική ενέργεια του 22χρόνου μέσου προήλθε το 2-0 που πέτυχε ο Γουνδουλάκης. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας αν και προσπάθησε ήταν εμφανές πως υστερεί στην τελική προσπάθεια.
Ο Πανιώνιος είχε την ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά αλλά στο 21' μετά από σέντρα του Μπρέσκα ο Αρσενίεβιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Λεάντρο Αλβαρες που είχε ένα πρόβλημα στο πρόσωπο έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 29' με τον Χούλι να περνά στην θέση του Αργεντινού.
Οι «κυανέρυθροι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 41΄. Ο Κούτσι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους κι έφτασε στον Κολοβό, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.
Ο Αστέρας βγήκε μπροστά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης αλλά το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια ήταν εμφανές.
Ωστόσο ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία να φτάσει στο 2-0 στο 73'. Μετά από σουτ του Αμπντουλάγεφ, ο Περόνε σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια. Ο Κούτσι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σούταρε πολύ άστοχα και ψηλά.
Οι «κυανέρυθροι» παρά το χαμένο πέναλτι δεν το έβαλαν κάτω και στο 77' έφτασε στο 2-0. Ο Σάμαρης πέρασε δύο αντιπάλους του, έδωσε κάθετα στον Κούτσι που όμως κόπηκε από τους αντιπάλους του, όμως η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γουνδουλάκη που από κοντά έκανε το 2-0.
Ο Αστέρας απείλησε στο 86'. Ο Ουσέρο σούταρε δυνατά, ο Σιδεράκης απέκρουσε η μπάλα στρώθηκε στον Μπρέσκα που σούταρε ξανά με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ. Το 2-0 δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη.
Σκόρερ: 42΄Κολοβός, 77' Γουνδουλάκης
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Σάμαρης, Κολοβός (69' Γουνδουλάκης), Ρόκας, Μιλοβάνοβιτς (61' Αμπντουλάγεφ), Σκέμπρι, Κούτσι (88' Αναστασόπουλο)
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας (80' Κουρμπέλης), Πιπίνης, Φορμίκα, Ουσέρο, Αλβάρες (29' Χούλι), Μπρέσκα, Αρσενίεβιτς (46' Σολάκης), Ράγιος, Περόνε.

«Τσίμπησε» βαθμό ο ΟΦΗ στα Γιάννενα!

Σε ένα... ντέρμπι χωρίς μεγάλη ένταση και λίγες φάσεις, οι Κρητικοί κατάφεραν να φύγουν από τα Γιάννινα με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Δοκάρι ο ΠΑΣ στο 90' με τον Τζάνη!
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί, έφτασαν κοντά στο γκολ σε 3-4 περιπτώσεις, αλλά τελικά θα πρέπει να ευγνωμονούν την Τύχη τους, καθώς στο 90' ο Τζάνης προ κενής εστίας σημάδεψε... το δοκάρι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πατσατζόγλου, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Βίλα, Μπεσέρα (82' Μιχαήλ), Σκούφαλης (65' Τζάνης), Τζημόπουλος, Γεωργίου, Μπακαγιόκο (77' Ζαϊρί).
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Γεωργίου, Καλάιτζιτς (87' Μποντόρ), Μπούρμπος, Σίσιτς (93' Βάντο), Μάντζιος, Λόπεζ (65' Παπουλής).