Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Eνημερωτική συνάντηση Αντώνη Σαμαρά - Σταύρου Δήμα στο Υπουργείο Εξωτερικών

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμα και τους συνεργάτες του για την πλήρη ενημέρωση που είχα. Χαίρομαι γιατί υπάρχει στενή παρακολούθηση και σωστοί χειρισμοί, σωστές επιλογές στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον Τόπο, σε σχέση με τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Θα πω μόνο ένα πράγμα: Με απασχολεί πάρα πολύ το τεράστιο πρόβλημα του προϋπολογισμού του Υπουργείου, ο οποίος έχει φτάσει στο απίστευτο ποσοστό του 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας. Θεωρώ ότι σε ένα υπουργείο τέτοιας καταλυτικής σημασίας, πολυσήμαντης για τα ζητήματα του Έθνους, του Ελληνισμού, της Πατρίδας μας, αυτό το 0,17% πρέπει να ανατραπεί τώρα. Και είναι πάνω από λιτότητες και πέρα και πάνω από την αναγκαστικά δύσκολη, δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και η Οικονομία της. Μιλάμε για ελάχιστα χρήματα τα οποία δεν θα ρίξουν έξω κανέναν προϋπολογισμό, αλλά μπορούν να ρίξουν έξω βασικές επιδιώξεις που έχει η χώρα μας. Μένω, λοιπόν σε αυτό. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον υπουργό και τους υπουργούς και όλο το δυναμικό του υπουργείου για αυτή την πλήρη και λεπτομερέστατη ενημέρωση που είχα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα σχόλιο για τις αποκαλύψεις Γιλμάζ, θα  μας κάνετε κ. Πρόεδρε;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Με έχει καλύψει πλήρως η θέση που έχει πάρει το υπουργείο Εξωτερικών».