Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδρίαση του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας


”Εντείνουμε τη δράση μας, πολλαπλασιάζουμε τις παρεμβάσεις μας”. Αυτό ήταν το μήνυμα της 10ης Ολομέλειας του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κόμματος.


Στην Ολομέλεια παρευρέθησαν και τοποθετήθηκαν οι κ.κ.: Γιώργος Βερναδάκης, αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Κοντός, γραμματέας του Τομέα, Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα και Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ,  Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων και η κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Πειραιά.

Επίσης, στην Ολομέλεια αναδείχθηκε και το θέμα της ανεργίας των Νέων με δύο σημαντικές εισηγήσεις. Η πρώτη έγινε από την εκπρόσωπο της ΟΝΝΕΔ κα Δήμητρα Λάμπου δικηγόρο, και η δεύτερη από το στέλεχος του Τομέα κ. Κωνσταντίνο Γεώρμα Dr. Κοινωνιολογίας.

Να σημειωθεί ότι όλες οι εισηγήσεις θα συνθέσουν ένα ενιαίο κείμενο που θα υποβληθεί στην Γραμματεία Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.



Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε στην εισήγησή του: «Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα, υπεύθυνη Πολιτική Δύναμη, με Προτάσεις και Πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.

Ο Τομέας Εργασίας εργάζεται συστηματικά, προετοιμάζει την προγραμματική του πρόταση και ελέγχει την Κυβέρνηση για όσα δεν κάνει στον ευαίσθητο Τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για το ζήτημα της Εργασιακής Εφεδρείας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των πολιτών, τονίσαμε πως κατατέθηκε ως πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία με στόχο, αφενός τη μείωση του εργασιακού κόστους για ένα διάστημα και αφετέρου ως εργαλείο διαφύλαξης των θέσεων εργασίας.



Αντίθετα, η Κυβέρνηση του Μνημονίου τη μετέτρεψε σε μηχανισμό απολύσεων.

Οι “πράσινες” διοικήσεις των Οργανισμών καλούνται με συνοπτικές διαδικασίες να απομακρύνουν σε πρώτο χρόνο το 10% του προσωπικού τους. Χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια, χωρίς προδιαγραφές, δημιουργούν έτσι τις προϋποθέσεις για κομματικές εκκαθαρίσεις.

Η παταγώδης αποτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής έφερε τις ομαδικές απολύσεις.

Και αυτά όμως τα μέτρα δεν θα φέρουν αποτελέσματα.

Θα βαθύνουν την ύφεση. Θα διαλύσουν την Κοινωνική Συνοχή.

Η Κυβέρνηση αντί να κινητοποιήσει, να ενθαρρύνει το προσωπικό του Δημόσιου Τομέα να το κάνει συμμέτοχο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κρίσης, τους μετέτρεψε σε μέρος του προβλήματος, τους διέσυρε, τους ισοπέδωσε, τους πήρε την αξιοπρέπεια και τώρα τους απολύει.

Η πολιτική αυτή μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Τραυματίζει τη Δημοκρατία και απομακρύνει τη Χώρα από την επίτευξη του στόχου της Αναδιάρθρωσης και της Αναβάθμισης του Δημόσιου Τομέα».