Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΡΑΜ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜMA ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η διαδικασία της εσωτερικής διαβούλευσης για το πρόγραμμα του κόμματος.

Το προηγούμενο διάστημα τόσο οι Τομείς όσο και οι 350 εξειδικευμένοι τεχνοκράτες που συνεργάσθηκαν με τη Γραμματεία Προγράμματος προετοίμασαν τα βασικά κείμενα του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας για τη διαβούλευση που ξεκινά. 

Ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αρμόδιος Τομεάρχης και βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μενέλαο Δασκαλάκη, Γραμματέα Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού, Πάτροκλο Γεωργιάδη, Αναπληρωτή Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Βαγγέλη Πάνου, ειδικό επιστήμονα, κα Γιάννα Παπαδάκη, επιστημονική συνεργάτη και από άλλους τεχνοκράτες, επεξεργάσθηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τη Νέα Πολιτεία.

Η ομάδα εργασίας:

·         ανέλυσε την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στη δημόσια διοίκηση η οποία καθιστά τους «πολίτες ομήρους ενός κράτους περιορισμένων προσδοκιών».

·         προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την οικοδόμηση «μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και Πολιτείας».

·         συζήτησε για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη Δημόσια Διοίκηση.