Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Την Παρασκευή η απόφαση για Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης


Παράταση αγωνίας για Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης μέχρι την Παρασκευή. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (κατόπιν αιτήματος του Ηρακλή) έδωσε προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων στην υπόθεση του “Γηραιού” που υποβιβάστηκε για πλαστογραφία. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τετράωρη καθυστέρηση και διήρκεσε τρεις ώρες μέσα σε κλίμα έντασης ανάμεσα στις αντίδικες πλευρές (Ηρακλή και Αστέρα). Αρχικώς απορρίφθηκαν δυο αιτήματα του Ηρακλή. Πρώτον , να δοθεί αναβολή και δεύτερον να μην παρίσταται στην αίθουσα η πλευρά του Αστέρα Τρίπολης.
“Στη δίκη του Διαιτητικού ο νομικός της ΕΠΟ κ.Κουρίδης είπε στο Τακτικό ότι σας αναβαθμίσαμε. Ο κ. Τάκης ενήργησε παρά το Νόμο. Ο Ηρακλής καταδικάστηκε για έναν μόνο αγώνα. Τα άλλα είχαν παραγραφεί. Εάν υπήρχε σε αυτόν τον αγώνα γνώση των πράξεων του κ. Τάκη δεν θα έβαζε τους παίκτες και ούτε γάτα ούτε ζημιά” υποστήριξε ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Πέτρος Καϊμακάμης (ΦΩΤΟ).
Ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του “Γηραιού” κ.Λύτρας είπε: “Αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού το οποίο υπάρχει γιατί προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Από αυτό, λοιπόν, προκύπτει ότι το Διαιτητικό είναι Πειθαρχικό Όργανο. Αυτό έχει το δικαίωμα να εξετάζει εάν εφαρμόζονται σωστά οι κανόνες της ΕΠΟ; Αυτή ακριβώς είναι η αρμοδιότητα του. Εάν οδηγηθούμε στην αλληλοαναίρεση αποφάσεων τότε είναι σαν να αμφισβητούμε την υποχρέωση να τηρούνται οι αποφάσεις”
Από την πλευρά ο δικηγόρος του Αστέρα Τρίπολης. Παντελής Αζεριάδης υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας από το Διαιτητικό. Οι αποφάσεις της Επιτροπής σας εκτελούνται υποχρεωτικά εντός 15 ημερών από την έκδοση τους! Το δικαστήριο αποτελείτο από έναν Αρεοπαγίτη, έναν αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου και έναν συνάδελφο που έχει εμπειρία στα θέματα. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει δικαστήριο που έβγαλε απόφαση με δικαστές με λιγότερα προσόντα από την Εφέσεων. Με έναν εφέτη και δύο δικηγόρους. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου σας (Εφέσεων) είναι αμετάκλητες. Τόσο καιρό λειτουργούμε ως ομάδα Σούπερ Λίγκας. Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να αναιρεθεί η απόφαση της. Εσείς δικάζετε σε δεύτερο και οριστικό βαθμό!”