Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο Παναθηναϊκός... ζει. Νίκησε στη Κέρκυρα

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, βελτιωμένος στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός έκανε καλή πρεμιέρα, 2-0 εκτός έδρας την Κέρκυρα.
Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια των δύο ομάδων να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες αλλά και την κακή ποιότητα.
Οι «πράσινοι» είχαν τρεις καλές ευκαιρίες (15', 45' Τοτσέ, 31' Κουίνσι) αλλά δεν βρήκαν ρυθμό ούτε «έπεισαν», την ώρα που η Κέρκυρα ήταν παθιασμένη, διατήρησε απόλυτα ισορροπημένη την εικόνα του αγώνα και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ιωάννου (12') και Λόβιν (41').
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός απέκτησε μεγαλύτερη ζωντάνια και κινητικότητα στην επίθεση, με τον Λέτο να μπαίνει ορεξάτος, να δημιουργεί (και χάνει) δύο ευκαιρίες στο 48' και το 53' και να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με εξαίρεση το σουτ του Λαμπρόπουλου στο 50' . Στο 61΄ προέκυψε  πέναλτι γιά τον Παναθηναίκο (τράβηγμα του Οσμάν στον Ζέκα) που αξιοποίησε ο Λέτο πετυχαίνοντας το 1-0. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ρυθμό και την εικόνα του αγώνα,  και τελικά εξασφάλισε την πολύτιμη νίκη και την καλή αρχή στο πρωτάθλημα, «σφραγίζοντας» το 3ποντο με το τυχερό γκολ του Σωτήρη Νίνη  (προσπάθει απομάκρυνσης του Αναστασόπουλου και κόντρα στον Νίνη) στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Βενέτης, Βέντσελ, Οσμάν, Λόβιν, Λαμπρόπουλος (60' Μετίν), Καλατζής, Ιωάννου (54' Αγρίτης), Μαζνόφ (71' Μπάρκογλου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης (79' Νίνης), Κλέιτον (46' Λέτο), Ζέκα, Κουίνσι (89' Μαυρίας), Τοτσέ.