Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Στη Β’ Εθνική δεν παίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Μοριά», «πάμε Αστέρα, πάμε Τρίπολη»..

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που, ουσιαστικά, στέλνει τον Αστέρα Τρίπολης στη Football League, προκάλεσε την κινητοποίηση των φιλάθλων της ομάδας της Αρκαδίας.
Μια κινητοποίηση που ξεπέρασε σε μαζικότητα και παλμό, την παρουσία των οπαδών του Αστέρα στο γήπεδο, στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, λοιπόν, περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και εκατοντάδες μηχανάκια κατέκλυσαν τα διόδια της Νεστάνης, απ' όπου θα περνούσε η αποστολή, επιστρέφοντας από το Αγρίνιο.
Τεχνική ηγεσία και παίκτες δεν μπορούσαν να κρύψουν την έκπληξή τους από την εικόνα που αντίκρισαν, μια εικόνα που δεν είχαν δει σχεδόν ποτέ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.
Οι φίλαθλοι με βεγγαλικά και καπνογόνα, δημιούργησαν συνθήκες ντέρμπι, ενώ η υποδοχή παρέπεμπε σε... κατάκτηση κάποιου σημαντικού τρόπαιου.
Το σύνθημα «στη Β' Εθνική δεν παίζουμε» δόνησε πάμπολλες φορές την ατμόσφαιρα, ενώ υπήρχε και πανό που έγραφε «κάτω τα χέρια από τον Μοριά»
Αμέσως μόλις το πούλμαν του Αστέρα πέρασε από τα διόδια, οι φίλαθλοι δημιούργησαν αυτοκινητοπομπή ως το γήπεδο της ομάδας στην Τρίπολη, όπου παίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο.
Η πομπή πέρασε από κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία είχε αποκλείσει η Αστυνομία, ενώ κατά την άφιξή του στο γήπεδο, οι παίκτες γνώρισαν και πάλι την αποθέωση.
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του νομού Ανδρέας Λυκουρέντζος βρέθηκε στα διόδια Νεστάνης, θέλοντας με την παρουσία του να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Αστέρα, αποχώρησε όμως όταν μικρή ομάδα οπαδών φώναζε συνθήματα και κατηγορούσε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη, για πολιτική παρέμβαση στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και στο πρόσωπό του θέλησαν να αποδοκιμάσουν την κεντρική εξουσία.
Σε δηλώσεις τους κατά την άφιξη της αποστολής, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος τόνισε ότι ο Αστέρας θα κινηθεί νομικά ως το τέλος, ενώ ο προπονητής Όσκαρ Μαρτίνεθ αρκέστηκε να πει «πάμε Αστέρα, πάμε Τρίπολη»... Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι οπαδοί του Αστέρα, στην επιστροφή της ομάδας στην Τρίπολη μετά τη ματαίωση του αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, τον συγκίνησε ιδιαίτερα.
Ο Ισπανός τεχνικός εξέδωσε γραπτή δήλωση, όπου αναφέρει πως ο Αστέρας είναι συναίσθημα και κανένας δεν μπορεί να παίζει με την ομάδα και τον κόσμο της, ενώ δήλωσε υπερήφανος που είναι προπονητής στον Αστέρα.
Μάλιστα, η δήλωση του Οσκαρ Φερνάντεθ έγινε στα ελληνικά και τα ισπανικά.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του τεχνικού του Αστέρα…

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής του Αστέρας Τρίπολης! Η περιοχή της Αρκαδίας έχει μια ομάδα στη Super League και αυτή είναι ο Αστέρας! Αστέρας είναι ένα συναίσθημα και το δείξαμε σήμερα! Αγώνας για την ομάδα μας και να δείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί μας!
Ευχαριστώ τη διοίκηση, ευχαριστώ τους παίκτες και τους οπαδούς, επειδή σήμερα έχουμε πάρει ένα μάθημα αγάπης για τα χρώματα της ομάδας μας! Τίποτα και κανείς δεν θα σταματήσει την αίσθηση μιας πόλης! Ας κάνουμε κάτι! Θερμές ευχαριστίες σε όλους! Είμαστε όλοι με τον Αστέρας!».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ,προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Σε ένα βρώμικο και δυσώδες περιβάλλον, στο οποίο τους τελευταίους μήνες κάθε μέρα αποκαλύπτονται συνεχώς όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την φαιδρότητα και την ανομία στην οποία βασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για πολλά χρόνια, η Πελοπόννησος σήμερα έγινε θύμα μιας ωμής πολιτικής παρέμβασης σε βάρος του μοναδικού αντιπροσώπου του Μοριά στην μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία, του Αστέρα Τρίπολης. Μόνο έτσι, ως ωμή πολιτική παρέμβαση, μπορεί να χαρακτηριστεί ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της νέας σαιζόν για την ομάδα του Μοριά. Δεν προτιθέμεθα ως αιρετή Περιφέρεια που αντιπροσωπεύει την αγωνία και την νομιμότητα των πολιτών της, να δεχθούμε και να αφήσουμε αμαχητί να πραγματοποιούνται τέτοιες παρεμβάσεις, που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα σε βάρος των Πελοποννησίων πολιτών και της ομάδας τους. Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε το μήνυμα ότι πλανώνται όσοι θεωρούν ότι η πρώτη αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρακολουθεί αμέτοχη να εξελίσσονται τέτοια γεγονότα. Είμαστε παρόντες στη μάχη που δίνει ο Αστέρας Τρίπολης και δυναμικά απέναντι σε όσους προσπαθούν να κατευθύνουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο με τέτοιες μεθόδους.”