Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Γιάννης Πλακιωτάκης ...το ΝΑΤ για να επιβιώσει, χρειάζεται κάθε χρόνο κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες μόνο για το 2010 ξεπέρασαν το 1 δισ. Ευρώ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί σειρά δεκαετιών οι Κυβερνήσεις του Πα.Σο.Κ με την ανεύθυνη πολιτική τους κατέστρεψαν ένα από τα δυναμικότερα ασφαλιστικά ταμεία του τόπου, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.
Σήμερα το ΝΑΤ για να επιβιώσει, χρειάζεται κάθε χρόνο κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες μόνο για το 2010 ξεπέρασαν το 1 δισ. Ευρώ. Είναι πρόδηλο πως το πρόβλημα του ΝΑΤ ούτε εύκολο είναι ούτε μπορεί να λυθεί μεμιάς.
Απαιτούνται ρεαλιστικές, βιώσιμες και ολισθηκές προσεγγίσεις, ενώ φυσικά δεν χρειάζονται σπασμωδικές και εν θερμώ αποφάσεις οι οποίες θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην επιβατηγό ναυτιλία και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό Τουρισμό.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να πεισθούν οι ναυτικοί ότι αφενός δε θα παρακαμφθούν τα δίκαια αιτήματά τους και αφετέρου δεν θα συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση».