Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

"Χρυσές γοργόνες" στη Σανγκάη κατακτώντας την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.!

Έγραψε ιστορία η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών. Με συγκλονιστική εμφάνιση οι "γοργόνες" μας επικράτησαν με 9-8 της Κίνας μέσα στη Σανγκάη, κατακτώντας την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησαν σε όλο το ματς, έχοντας για πολύ ώρα και προβάδισμα τριών τερμάτων. Αγχωθήκαμε στο φινάλες, όταν το 6-9 έγινε 8-9, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Η Εθνική μας ομάδα άνοιξε το σκορ με την Ασημάκη και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της, έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι Κινέζες με γκολ στην παίκτρια παραπάνω ισοφάρισαν σε 1-1, αλλά η Ρουμπέση ξανάδωσε προσωρινό προβάδισμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, γράφοντας το 2-1. Η Κίνα άμεσα έκανε το 2-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και με λίγο τύχη, καθώς δεν βγήκαν στις Κινέζες τα περιφερειακά σουτ, η Εθνική ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της στη δεύτερη περίοδο. Την ίδια ώρα Ρουμπέση και Μανωλιουδάκη βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, για να τελειώσει το οκτάλεπτο με 4-2 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. Ουσιαστικά, εδώ κρίθηκε εν πολλοίς και το ματς, αφού οι Κινέζες αγχώθηκαν ακόμα περισσότερο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, μπορεί η άμυνα των Ελληνίδων να χαλάρωσε λίγο και να επέτρεψε στις Κινέζες να σημειώσουν τέσσερα τέρματα, ωστόσο βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και σταθερά είχαμε προβάδισμα τριών γκολ (4-7 και 5-8). Η τρίτη αποβολή της Γερόλυμου, η οποία την έθεσε εκτός τελικού τρία λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αναπτέρωσε το ηθικό της Κίνας, η οποία όμως απλά μείωσε σε 6-8.

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το τελευταίο οκτάλεπτο, με την Λιόση να δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (6-9). Ωστόσο, από εκεί και πέρα η συνέχεια άνηκε στην Κίνα η οποία έσφιξε την άμυνα και μείωσε στο γκολ. Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί η αναμέτρηση, οι οικοδέσποινες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με παίκτρια παραπάνω, αλλά τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έβγαλαν την άμυνα, ανεβάζοντας την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν

Ελλάδα (Μορφέσης):
Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.


sportnet.gr