Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης για τη διατήρηση του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δερβενίου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 11.5.2011, ομόφωνα, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα,  για τους παρακάτω λόγους:
Σε συνέχεια της αιφνίδιας ανακοίνωσής σας για οριστική διακοπή της λειτουργίας του γραφείου σας συναλλαγών στο Δερβένι την 13η Μαίου 2011 και της πρότασής σας ότι οι συνδημότες μας μπορούν να εξυπηρετούνται  από το κατάστημα της Τράπεζάς σας στην  Αιγείρα, σας δηλώνουμε την  πλήρη αντίθεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  σε αυτή σας την απόφαση και σας μεταφέρουμε  και την  εντονότατη δυσαρέσκεια  τόσο του εμπορικού κόσμου αλλά και όλων όσων συναλλάσσονται με την Τράπεζά σας  και κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης (πρώην Δήμος Ευρωστίνης).
Είμαστε υποχρεωμένοι να σας τονίσουμε ότι αυτή σας η απόφαση θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους συνδημότες μας και τούτο διότι:
  • Το μεγαλύτερο  συντριπτικά ποσοστό των συνδημοτών μας έχει συναλλαγές μόνο με την  τράπεζά σας.
  • Αστική συγκοινωνία  μεταξύ Δερβενίου και Αιγείρας δεν υπάρχει και  ούτε πρόκειται να υπάρξει  διότι ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς.
  • Για να μεταβούν στην  Αιγείρα  θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν  ίδια μεταφορικά μέσα ή ταξί (κυρίως), γεγονός που τους επιβαρύνει  με πρόσθετα κόστη.
  • Οι συνταξιούχοι των μεγαλύτερων Ασφαλιστικών Ταμείων πρέπει να εισπράξουν την  σύνταξή τους από τη  Τράπεζά σας και λόγω ηλικίας δεν μπορούν  να χρησιμοποιούν το Α.Τ.Μ για να εξυπηρετηθούν .
  • Όπως σας είναι ήδη  γνωστό όταν οι συνταξιούχοι  θα εισπράττουν τη  σύνταξή τους από το κατάστημά σας στην Αιγείρα , μεγάλο τμήμα αυτών θα πραγματοποιεί και τις αγορές του στα εμπορικά  καταστήματα της ίδιας πόλης , με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό των καταστημάτων του Δερβενίου  και των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων.
  • Ενώ τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα (σιδηροδρομική γραμμή  μεγάλων ταχυτήτων- νέος αυτοκινητόδρομος) που πραγματοποιούνται στην περιοχή έχουν δημιουργήσει  ένα περιβάλλον το οποίο προσελκύει  νέους κατοίκους  αλλά και νέους επιχειρηματίες , η αποχώρηση της Τράπεζάς σας μόνο αρνητικά θα επηρεάσει.
  • Θεωρούμε εχθρική ενέργεια την απόφασή σας εις βάρος της τοπικής μας κοινωνίας.
Μετά από όλα αυτά καλούμε και πάλι τον κ.Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να επανεξετάσει αυτό το τεράστιας σημασίας για τη περιοχή μας θέμα και να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών στο Δερβένι.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ