Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Διαμαρτύρονται στην Ανατολική Αιγιάλεια για την υπολειτουργία στην αποκομιδή των σκουπιδιών




Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις από κατοίκους και συλλόγους της Ανατολικής Αιγιάλειας, σχετικά με την υπολειτουργία της αποκομιδής των σκουπιδιών στους πρώην δήμους Ακράτας -Αιγείρας με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να έχουν αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας αλλά και σοβαρών κινδύνων για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, η περιοχή θα πάψει να αποτελεί τουριστικό προορισμό λόγω της αποκρουστικής εικόνας που θα παρουσιάζει, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορέσουν να επιβιώσουν μετά και από το χτύπημα της οικονομικής κρίσης.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Φιλιππόπουλος, αναφέρει στα «Ν.τ.Α.», ότι είναι γνώστης του προβλήματος που υπάρχει με τη συσσώρευση των σκουπιδιών σε Ακράτα και Αιγείρα, το οποίο αποδίδει στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα απορριμματοφόρα, τα οποία σημειωτέον έπαθαν αρκετές ζημιές το τελευταίο διάστημα,  με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού. Δηλώνει πάντως ότι εντός των ημερών το πρόβλημα θα λυθεί, ενώ είναι σίγουρος ότι εν’ όψει καλοκαιρινής περιόδου η Ανατολική Αιγιάλεια θα είναι καθαρή.  «Τα απορριματοφόρα του πρώην Δήμου Διακοπτού και του Δήμου Αιγείρας, δεν ήταν καθόλου σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να έχουν πάρα πολλές ζημιές και κατ’ επέκταση να μην μπορούμε να κάνουμε, αλλά και να βάλουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς την αποκομιδή των απορριμμάτων. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να γίνουν τα αυτοκίνητα. Πράγματι είχε δημιουργηθεί μεγάλος όγκος σκουπιδιών στην Αιγείρα και στην Ακράτα. Χθες Τρίτη είχαμε στείλει και ένα αυτοκίνητο από τη Δημοτική Ενότητα Αιγίου με το προσωπικό του επανδρωμένο και ένα απορριμματοφόρο από το Δημοτική Ενότητα Διακοπτού και κάνουμε αποκομιδή με πέντε απορριμματοφόρα στους δύο πρώην δήμους Αιγείρας και Ακράτας. Εκτιμώ ότι από αύριο Πέμπτη θα πάρουμε και τα άλλα απορριμματοφόρα από το συνεργείο, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα πάρουμε κι άλλο ένα και θα φτάσουμε έτσι σε σημείο να έχουμε τα αυτοκίνητα και πάλι σε καλή κατάσταση ενόψει και του καλοκαιριού, που πράγματι υπάρχει πάρα πολύ μεγαλύτερος όγκος σκουπιδιών. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν θα έχουμε πρόβλημα, αλλά πράγματι με τις φθορές των αυτοκινήτων είχαμε πάρα πολλά προβλήματα. Τονίζω ότι τα αυτοκίνητα που παραλάβαμε από αυτούς τους δύο πρώην δήμους, της Ακράτας και της Αιγείρας, δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έχουμε στείλει ένα απορριμματοφόρο από το Αίγιο μόνιμα εκεί πέρα. Ίσως και αύριο Πέμπτη να ξαναστείλουμε πάλι απορριμματοφόρο από το Αίγιο και το Διακοπτό, γιατί πράγματι η αποκομιδή έχει μείνει πολύ πίσω. Το πρόβλημα υπήρχε, το ξέρουμε ότι υπήρχε, αλλά οφείλεται στην έλλειψη αυτοκινήτων και προσωπικού, γιατί δεν έχουμε ούτε προσωπικό. Προσδοκούμε ότι εντός της εβδομάδας θα μπούμε σε μία σειρά με τα αυτοκίνητα τα οποία θα παραλάβουμε, την Πέμπτη θα παραλάβουμε ακόμη δύο αυτοκίνητα από το συνεργείο, τα οποία είχαν ζημιές και λόγω παλαιότητας και λόγω των περίεργων βλαβών που έχουν δημιουργηθεί. Ενόψει καλοκαιρινής περιόδου δεν θα υπάρξει πρόβλημα και η Ανατολική Αιγιάλεια θα είναι καθαρή και οι πολίτες να μην ανησυχούν γιατί από Δευτέρα θα έχουμε στη διάθεση μας πέντε απορριμματοφόρα να δουλεύουν στο Δήμο Αιγείρας και Ακράτας.
Ερωτηθείς τι εννοεί λέγοντας ότι τα αυτοκίνητα είχαν…περίεργες βλάβες, ο κ. Φιλιππόπουλος εκτίμησε ότι δεν πρόκειται για δολιοφθορές, ενώ παράλληλα τόνισε δεν υπάρχουν και κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. «Δεν εκτιμώ ότι οι ζημιές είναι από δολιοφθορές, βέβαια κάποια πράγματα μπορεί να τα σκεφτόμαστε εκ του πονηρού. Κάποια πράγματα που μπορεί να τύχαιναν εκεί και να μην έχουν τύχει εδώ. Όταν δεν έχεις στοιχεία δεν μπορείς να μιλάς για δολιοφθορές, υπήρχαν όμως κάποιες περίεργες, θα μπορούσα να πω, ζημιές».
Δημήτρης Ζωιτσούδης
aigialeianews.gr