Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μιχάλης Τσιχριτζής : «Δουλειά με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα» - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ AGENDASPORTACTION

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από την εκλογή του κ. Τσιχριτζή στην προεδρία της Ε.Π.Σ Κορινθίας. Σε μία αποκλειστική συνέντευξη μας ανάφερε το πλάνο που έχει για την αναβάθμιση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου αλλά και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει έως τώρα . Επίσης δεν παρέλειψε να μας πει τις βλέψεις και τα σχέδιά του για την ανάπτυξη των υποδομών των τοπικών ομάδων αλλά και την ένταξη μιας Κορινθιακής ομάδας στη Liverpool FC International Football Academy.

Ποια η γνώμη σας για την προσπάθεια που κάνει η Liverpool στον χώρο των υποδομών στην Ελλάδα και ποια η άποψη σας για την πρωτοβουλία που πήρε μία «δική σας» ομάδα από την Κόρινθο η Ελλάς Βέλου πρόκειται να ενταχθεί, στα Liverpool FC International Football Academy.
Θεωρώ πως η Liverpool είναι ένα από τα σοβαρότερα και μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο και φυσικά διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα των ακαδημιών αφού διαθέτει τις καλύτερες ακαδημίες στον κόσμο μαζί με την Barcelona. Πιστεύω πως η προσπάθεια αυτή λόγω και της «βιτρίνας» που διαθέτει θα έχει τεράστια απήχηση σε όλο τον Ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Εμείς προσπαθούμε να δουλεύουμε και να οργανώνουμε όλες τις ακαδημίες με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα . Όσο αφορά την κίνηση της Ελλάς Βέλου την θεωρώ πολύ σημαντική καθώς θα τονώσει αρκετά των χώρο των υποδομών στην περιοχή. Η κίνηση της ομάδας δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες και φέτος έκανε το μεγάλο βήμα όσον αφορά την περεταίρω εξέλιξη των υποδομών της. Εμείς υποστηρίζουμε κάθε σοβαρή και οργανωμένη κίνηση που πραγματοποιείται στον χώρο των ακαδημιών και θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας και να ελπίσουμε πως θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες που θα προωθήσουν και θα τονώσουν τον συγκεκριμένο τομέα του ποδοσφαίρου.

Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την ένωση και τις κινήσεις που έχετε κάνει έως τώρα για τις υποδομές των ομάδων.
Εδώ και 2 χρόνια που είμαστε στην προεδρία της Ένωσης έχουμε κάνει κινήσεις για να αναβαθμίσουμε το Κορινθιακό αθλητισμό.Μέχρι στιγμής έχουμε βοηθήσει αρκετά των χώρο των ακαδημιών καθώς έχουμε παραδώσει έως τώρα 7 καινούργια γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα με σκοπό τα παιδιά να προπονούνται υπό άψογες γηπεδικές συνθήκες ενώ ετοιμάζονται και άλλα 4 . Επίσης μέσω προκήρυξης που έκδωσε η Ε.Π.Σ όλες οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας υποχρεούνται να έχουν παιδικό τμήμα και να συμμετέχουν υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣ. Αυτό το κάναμε ώστε να υπάρχουν περισσότεροι γηγενείς και ντόπιοι παίκτες στις αντρικές ομάδες της περιοχής τα επόμενα χρόνια. Επιπροσθέτως μέσω προκήρυξης όλες οι ομάδες Α’ Κατηγορίας για να μετάσχουν στο πρωτάθλημα υποχρεούνται να έχουν γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα.

Επειδή μιλάτε συνεχώς για την ανάπτυξη των ακαδημιών , θα ήθελα να μου πείτε ποιος είναι ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούν οι ακαδημίες των ομάδων της ένωσης.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην ένωση 40 ομάδες που διαθέτουν ακαδημίες. Τώρα κάθε ομάδα φιλοξενεί γύρω στα 30 παιδιά η κάθε μια. Στόχος να τριπλασιάσουμε και να τετραπλασιάσουμε τον αριθμό αυτό.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Π.Σ και τα σωματεία της;
Τα βασικότερα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αντιμετωπίζουμε ακόμα είναι η έλλειψη γηπέδων καθώς δεν υπάρχουν αρκετά ώστε να φιλοξενηθούν όλες οι ομάδες και οι ακαδημίες τους και όπως σας ανέφερα παραπάνω είναι κύριο μέλημα μας να κατασκευάσουμε νέα γήπεδα και σε ένα βαθμό το έχουμε καταφέρει, χρειαζόμαστε όμως ακόμα χρόνο. Επίσης πρόβλημα είναι και η καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων που υπάρχουν καθώς αρκετοί είναι απαράδεκτοι . Φυσικά στις εποχές που ζούμε δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν όλους μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον
Όπως σας είπα και στην αρχή βασικός στόχος είναι να αναβαθμίσουμε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα , δηλαδή να φτιάξουμε ωραία και σύγχρονα γήπεδα στα οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι ακαδημίες των ομάδων, να τελειοποιήσουμε τα είδη υπάρχοντα γήπεδα , να οργανώσουμε τις υποδομές της περιοχής μας ώστε να μπορούν οι ομάδες να παράγουν τους παίκτες που τα επόμενα χρόνια θα στελεχώσουν τις αντρικές ομάδες κ. α . Όλα αυτά , βέβαια , χρειάζονται χρόνο για να πραγματοποιηθούν ,δεν γίνονται από την μία στιγμή στην άλλη , γι αυτό και το πλάνο μας είναι πενταετίας - εξαετίας και ελπίζουμε πως θα είναι επιτυχημένο και να πραγματοποιήσουμε την «Αναγέννηση» του Κορινθιακού ποδοσφαίρου , που είναι και το όνομα του συνδυασμού μας , που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε ένα τέλμα.

Γιάννης Αλυσσανδράτος
epskor.gr