Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Eνα ρεκόρ που δίνει και το πρωτάθλημα

Μια πενταετία στα... αλώνια της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου συμπληρώνει φέτος η Παναχαϊκή, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα να την αποχαιρετήσει. Οι Αχαιοί κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, καθώς οδηγούν την κούρσα στον 1ο όμιλο και κυνηγάνε πλέον το ρεκόρ που θα τους στείλει απευθείας στη Football League. Αυτό δεν είναι άλλο από τις εννέα συνεχόμενες νίκες, τις οποίες θα φτάσουν οι "κοκκινόμαυροι" σε περίπτωση που κάνουν το απόλυτο στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές (με Χερσόνησο εκτός έδρας και τελευταία αγωνιστική με τον Πλατανιά στην Πάτρα).
Μια επίδοση που θα "γκρεμίσει" το ρεκόρ των Πατρινών στην Football League 2 το οποίο κρατάει από την περίοδο 2008-09, όταν είχε φτάσει τα οχτώ σερί τρίποντα, αλλά είχε σταματήσει με την καταστροφική ήττα με 3-0 από τον Παναργειακό στο Αργος.
Τώρα η ομάδα του Ηλία Φυντάνη πάει "τρένο" από την 22η αγωνιστική και το διπλό στη Σαλαμίνα, ενώ σε αυτές τις εφτά αγωνιστικές οι τέσσερις νίκες ήταν σε ντέρμπι (Ηρακλής Ψαχνών, Κόρινθος, Ρόδος, Απόλλων Σμύρνης) και οι οποίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.
Στα αγωνιστικά, ο Ηλίας Φυντάνης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή για τη "μάχη της Κρήτης" με τη Χερσόνησο, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών είτε τιμωριών.