Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑ​ΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΏΜΗΣ ΜΕ ΤΑ 178 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙ​Α ΕΥΡΩ κλπ.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που το αποκλειστικά “πράσινο” σκάνδαλο των υποβρυχίων παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, δημοσιεύματα και φημολογίες επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού. Μιλούν για καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ πρώην υπουργού σε ξένη τράπεζα.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε:

·         Σκληρή καταδίκη των κατευθυνόμενων διαρροών με δήλωση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Α. Λυκουρέντζου.

·         Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον πρώην υπουργό και βουλευτή κ. Γ. Γιακουμάτο, ώστε να αναζητηθεί η αλήθεια.

·         Κατάθεση και ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή κ. Αθ. Γιαννόπουλο, έτσι ώστε να δοθούν άμεσες διευκρινήσεις για το τι πραγματικά ισχύει.

·         Κατηγορηματική διάψευση από τον πρώην υπουργό Μ. Λιάπη.

Παρόλα αυτά, το παιχνίδι των διαρροών συνεχίζεται. Έχει πάρει, πλέον, διαστάσεις σκανδάλου.
Και γι’ αυτό υπόλογη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ, μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ θα μπορούσε να φέρει στο φως την αλήθεια, εξακολουθεί να κωφεύει και να αδρανεί.
Φαίνεται ότι θέλει να αιωρούνται σκιές και φήμες για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Και αυτό είναι κάτι περισσότερο από ύποπτο».

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί δεν βρίσκονται 60 βουλευτές της Ν.Δ. για να ζητήσουν συζήτηση του πορίσματος για τη SIEMENS», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήταν πολιτικά παράλογο να αναλάβει η Ν.Δ. πρωτοβουλία για τη συζήτηση ενός πορίσματος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο διαφωνεί.
Και αυτό γιατί, ενώ πρόκειται για ένα κατεξοχήν “πράσινο” σκάνδαλο, η κυβερνητική πλειοψηφία συμπεριέλαβε στο πόρισμά της, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, τρεις πρώην υπουργούς της Ν.Δ.

Η κυβερνητική πλειοψηφία βάζει στο ίδιο τσουβάλι δικούς της πρώην υπουργούς για τους οποίους –σύμφωνα με το πόρισμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το Βατοπαίδι- έχει επέλθει παραγραφή, αλλά και πρώην υπουργούς της Ν.Δ., που καταγγέλλει αυθαίρετα και αβάσιμα, για τους οποίους δεν έχει επέλθει παραγραφή.  

Όπως, μάλιστα, έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή “θέλω να δω ποιοι θα είναι αυτοί οι βουλευτές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που θα βάλουν την υπογραφή τους σε μια προδιαγεγραμμένη και νομολογημένη πλέον αποτυχία”.   

Στη σατανική και άθλια αυτή μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξουμε».