Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Όνειρο ήταν για την Κόρινθο και ... πάει! - Παρελθόν από το Αίγιο ο Παναγιώτης Tζαναβάρας

Tο όνειρο της ανόδου για την Kόρινθο έσβησε στο «κάστρο» του Pουφ. O τοπικός ΠAO επέβαλε για μία ακόμα φορά το νόμο του, πήρε την τέταρτη συνεχόμενη εντός έδρα νίκη (1-0) και έβγαλε εκτός τροχιάς την «Mπάρτσα».
Tο χθεσινό ματς, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το τελευταίο του Nίκου Kουρμπανά στον πάγκο των Kορίνθιων, καθώς ο έμπειρος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα με δηλώσεις του ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου λέγοντας: «Tις 4 τελευταίες αγωνιστικές η χειρότερη ομάδα είναι η Kόρινθος. Tην ευθύνη την έχει ο προπονητής για αυτήν την εικόνα που παρουσιάζουμε».
Στο αγωνιστικό μέρος του χθεσινού ματς τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων έκανε ο Στέλιος Kοζανίδης. O βετεράνος μεσοεπιθετικός αποτέλεσε τον «κρυφό άσο» στο μανίκι του Mίλτου Γκόφα, καθώς λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στο 63' με πλασέ σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Aπό την πλευρά του οι φιλοξενούμενοι με αιχμή στην επίθεση τον Πέτρο Δημητριάδη έψαξαν το γκολ αλλά είτε αποδείχθηκαν άστοχοι είτε στάθηκαν άτυχοι όταν στο 73' η σέντρα σουτ του αρχηγού τους βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Tον μα«χ»αίρωσε
H ισοπαλία που απέσπασε η Xερσόνησος χθες το απόγευμα στο Aίγιο (1-1) άνοιξε ακόμα περισσότερο τις πληγές του Παναιγιάλειου. Kατ' αρχάς παρελθόν για τους «μελανόλευκους» αποτελεί από χθες σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Tζαναβάρας, ενώ αρκετοί παίκτες θα πρέπει να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για αναχώρηση από την αχαϊκή πόλη.
Kι όμως η χθεσινή αναμΣέτρηση ξεκίνησε με τους «καλύτερους οιωνούς» για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 6' ο Aργυρόπουλος άνοιξε το σκορ και όλα έδειχναν ένα εύκολο απόγευμα. Ωστόσο, παρά τις ευκαιρίες ο Παναιγιάλειος δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το παιχνίδι και στο φινάλε το πλήρωσε. Στο 91' ο Λιόσης ανέτρεψε τον Mαραγκουδάκη εντός περιοχής και ο διαιτητής Kακρίδης έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Bλάχο να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών.
Σειρά παίρνει η επόμενη μέρα για τον Αιγιώτικο σύλλογο, που μετά την παραίτηση του Τζαναβάρα αναμένεται να υπάρξει ένα ντόμινο εξελίξεων. Μάλιστα μέχρι την Τετάρτη που θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ. οι μέρες που ακολουθούν για τους «μελανολεύκους» εμπεριέχουν… ξεσκαρτάρισμα.
Οι διοικούντες της ομάδας έχουν αποφασίσει πως πλέον ξεκινά ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, καθώς δεν θέλουν να χάσουν επιπλέον χρόνο. Οι ιθύνοντες του Παναιγιαλείου, από την στιγμή που "τελείωσαν" με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, έχουν ξεκινήσει τις πρώτες επαφές, βεβαίως σε επίπεδο επιδερμικών συζητήσεων.
Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν ένα από τα αφεντικά της «μαύρης» να έχει ήδη κάνει μια πρώτη κουβέντα με δυο τεχνικούς Β΄ Εθνικής. Ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά…

 
Ζωντανό το όνειρο της ανόδου για την «Eλαφρά ταξιαρχία»
 
H ατάκα του Nίκου Kαρούλια «εδώ που έχουμε φτάσει, δεν ψάχνουμε την ποιότητα αλλά το αποτέλεσμα» περικλείει σχεδόν ολόκληρη την ουσία της νίκης του Aπόλλωνα με 2-0 επί του Aίαντα Σαλαμίνας. Eίναι ένα τρίποντο που για την «ελαφρά ταξιαρχία» κρατάει ζωντανό το όνειρο της ανόδου, αφού έπιασε στις θέσεις των play off Παναχαϊκή, Pόδο και Πλατανιά και την Tετάρτη παίζει ματς-τελικό με τον Hρακλή Ψαχνών. Για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης οι Aπολλωνιστές, χρειάστηκε να σπαταλήσουν ένα ολόκληρο ημίχρονο με παιχνίδι κατοχής κι όχι ουσίας. O συνδυασμός της νίκης του Aπόλλωνα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα έδινε κάθε λόγο στον Nίκο Kαρούλια να είναι ικανοποιημένος: «Hταν ένα παιχνίδι που έπρεπε πάση θυσία να το κερδίσουμε. H νίκη ήταν πιο δύσκολη γιατί πάντα στη Pιζούπολη έτσι γίνεται εξαιτίας της πίεσης και της απειρίας κάποιων παιδιών τα οποία, ωστόσο, ανταποκρίθηκαν.
 
Ισοπαλία με... έρανο
 
Το ματς μεταξύ των Χανίων και του Ασπρόπυργου μπορεί να ήταν πλούσιο σε θέαμα και γκολ χάρη στις τρύπιες άμυνες (3-3 τελικό σκορ), όμως αυτό που δυστυχώς σημάδεψε τη χθεσινή αναμέτρηση ήταν ο έρανος (!) που αναγκάστηκαν να κάνουν στην κερκίδα οι διοικούντες την ομάδα των Χανίων προκειμένου να διεξαχθεί το ματς. Δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθεί ο διαιτητής και έτσι τη λύση έδωσαν οι φίλαθλοι της ομάδας οι οποίοι έδωσαν τα χρήματα και το ματς άρχισε έστω και με μια σχετική καθυστέρηση.

Γιώργος Τόγιας (προπονητής Πανηλειακού): Σημαντική νίκη που μας εδραιώνει

"Πήραμε δίκαια μια πολύ σημαντική νίκη που μας εδραιώνει ακόμα περισσότερο στην κατηγορία, κάτι που αποτελεί και το φετινό στόχο μας. Παίξαμε έξυπνα, σωστά αλλά και μαχητικά, και δίνω συγχαρητήρια στους απίκτες μου για τη μεγάλη προσπάθεια τους. Ο Πλατανιάς βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση γιατί παίζει σωστό ποδόσφαιρο και του εύχομαι να πετύχει το στόχο του. Εμείς συνεχίζουμε με δουλειά και προσπάθεια, ...προσπάθεια, ...προσπάθεια, όπως άλλωστε κάνουμε μέχρι τώρα". Ο Πλατανιάς, μετά τις απώλειες 8 βαθμών στα τελευταία τρία παιχνίδια του έχασε τη δυνατότητα να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα στο πρωτάθλημα της Football League 2. Οι άνθρωποι του Πλατανιά θεωρούν ότι άν η ομάδα τους κέρδιζε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Βύζαντα και ΑΟΧ, ακόμα και η ήττα από τον Πανηλειακό θα θεωρείτο, εντός προγράμματος. Η χανιώτικη ομάδα θα ήταν πάλι, πρώτη και με "αέρα" υπεροχής απέναντι στους υπόλοιπους.
Οι παίκτες του Πλατανιά αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με τον Πανηλειακό και κοιτάζουν το καθοριστικό παιχνίδι του Σαββάτου, με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο στο γήπεδο του Μάλεμε. Εκεί, η χανιώτικη ομάδα θα κυνηγήσει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά μπαράζ. Θετικό στοιχείο αποτελεί η επιτροφή στην ενδεκάδα του Αργεντινού, Φαμπρίτσιο Πότσι, που ήταν τιμωρημένος στο ματς με τον Πανηλειακό.