Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Θανάσης Δαβάκης : Nα ανακηρυχθεί το 2012 σε έτος Νικηφόρου Βρεττάκου



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την 1η Ιανουαρίου 2012, συμπληρώνονται εκατό (100) χρόνια από τη γέννηση του Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, το προσωπικό αρχείο και η βιβλιοθήκη του οποίου, ύστερα από δική του επιθυμία, φιλοξενούνται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σπάρτης.
Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό, ένα χρόνο πριν, ότι είναι υποχρέωση εκ μέρους του ΥΠ.ΠΟ.Τ να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για την ανακήρυξη του έτους 2012, σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής προς τη μνήμη και το έργο του Λάκωνα Ποιητή.
Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επαναληφθεί η λυπηρή εικόνα της παντελούς απουσίας διοργάνωσης εκ μέρους του ΥΠ.ΠΟ.Τ, επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και τα 100 χρόνια από το θάνατο του “Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων” Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, να αποδεχθεί το αίτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Σπάρτης, για να ανακηρυχθεί το 2012 σε έτος Νικηφόρου Βρεττάκου και να προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων, συνεδρίων αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία και τους πολίτες, που επιθυμούν να γνωρίσουν το έργο του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου».