Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νίκη του Αστέρα 2 – 0 τον Ισθμιακό

Άνετη νίκη με σκορ 2 – 0 πέτυχε ο Αστέρας στο Δερβένι επί του φιλότιμου Ισθμιακού. Τα γρήγορα χρονικά τέρματα (από ένα στις αρχές κάθε ημιχρόνου) βοήθησαν τον Αστέρα να διαχειριστεί τον αγώνα από θέση ισχύος και έτσι απέδωσε για μεγάλα χρονικά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο.
Ο Ισθμιακός φάνηκε λίγο μόνο στο β’ μέρος και υπέκυψε φυσιολογικά. Το μελανό σημείο του αγώνα ήταν η αποβολή στο 85’ του Κουτρούλη, που εκνευρισμένος από τις παρατηρήσεις των συμπαικτών του, σε μια ανώδυνη φάση με κερδισμένο φάουλ για τον Αστέρα, “εξύβρισε συμπαίκτη του” και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Η αποβολή οφείλεται κυρίως στην απειθαρχία και στις γκρίνιες μεταξύ των παικτών του Αστέρα, που μια άλλη μια φορά κυριάρχησαν, παρ’ ότι η ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ. Απ’ ότι φαίνεται ο Αστέρας δύσκολα τη φετινή περίοδο θα εμφανίζεται με όλους τους παίκτες του διαθέσιμους (από τον αγώνα απουσίαζαν ο τιμωρημένος Γερμάνοφ και ο ασθενής Δάνης).
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα φουριόζος και στο 9’ ο Πιλιαφάς, που έπιασε εξαιρετική απόδοση, σέντραρε από δεξιά και ο Τσιπάς με κεφαλιά ψαράκι – σπεσιαλιτέ του πέτυχε το 1 – 0. Το γρήγορο τέρμα ανέβασε την απόδοση των παικτών του Αστέρα, που κυριαρχώντας στο κέντρο του γηπέδου με τους πολύ καλούς Λαφαζάνο και Νιάνγκ δεν άφηναν τους παίκτες του Ισθμιακού να βγουν με αξιώσεις μπροστά. Ο Αστέρας έχασε μια δυο μικροευκαιρίες από στημένες φάσεις, αλλά ο τερματοφύλακας Νικολλού του Ισθμιακού τις “καθάρισε” εύκολα.
Στο β’ μέρος και στο 47’ ο Τσιπάς “χόρεψε” τους κεντρικούς αμυντικούς του Ισθμιακού και με εξουδετερωμένο τον Νικολλού σούταρε προς την εστία. Ο Εσμέτοβ προσπαθώντας να αποκρούσει με προβολή, κατόρθωσε να σπρώξει τη μπάλα πιο σίγουρα στα δίκτυα. Το 2 – 0 ανάγκασε τον Ισθμιακό να περάσει πιο μπροστά κι έτσι ο Αστέρας βρήκε χώρους ανοικτούς και δημιούργησε με τον Γώγο και τον Κουτρούλη τέσσερες σπουδαίες φάσεις, αλλά ο Πιλιαφάς, δύο φορές ο Τσιπάς και ο Νιάνγκ απέτυχαν όταν βρέθηκαν σε πλεονεκτικές θέσεις. Μάλιστα δύο από αυτές τις ευκαιρίες ήταν κραυγαλέες. Ο Ρούτσης κατά κύριο λόγο και ο Βορινιώτης σταμάταγαν τους επιθετικούς του Ισθμιακού, εκτός από δύο φορές που ο ταλαντούχος Αμπαδιωτάκης δημιούργησε ευκαιρίες και ανάγκασε τον Ζώη να αρπάξει “την μπουκιά από το στόμα” των Κούτρα και Καλογράνη. Ο Ζώης με τις σπουδαίες επεμβάσεις του στα τετ-α-τετ αυτά, κράτησε για πρώτη φορά φέτος αλώβητη την εστία του. Στο 85’ αποβλήθηκε ο Κουτρούλης και στο 91’ ο Εσμέτοβ του Ισθμιακού με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, σε διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από φάουλ πάνω στη γραμμή της περιοχής που κτύπησε ο ίδιος. Η αυστηρή αποβολή του Κουτρούλη οδήγησε τον διαιτητή κ. Φραντζή στην αυστηρότερη αποβολή του Εσμέτοβ. Οι διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων ήταν δικαιότατες, αλλά που να βρουν το δίκιο τους…
O διαιτητής κ. Φραντζής σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο φανατισμό και με ήρεμη ατμόσφαιρα (βοήθησαν και τα τέρματα του Αστέρα σε αυτό) σφύριξε παράξενα και έχασε εύκολες φάσεις. Γενικά δεν σφύριζε με την ίδια συμπεριφορά σε ίδιες φάσεις. Αυτό εκνευρίζει τους παίκτες των ομάδων, γιατί δεν ξέρουν πως ο διαιτητής βλέπει κάθε φορά τις προσπάθειές τους. Αντίθετα οι βοηθοί του κ.κ. Φουκής και Πυργάκης ήταν εξαιρετικοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Μερκούρης (40’ Πετρόπουλος), Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Νιάνγκ (89’ Πεθαίνος), Λαφαζάνος, Πιλιαφάς, Γώγος (73’ Ψυχογιός), Τσιπάς, Κουτρούλης.

asterasderveniou.gr