Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Με πέναλτι εφεύρεση του Κάκου, ο Παναθηναϊκός 1-1 στη Νέα Σμύρνη και με -7β. πίσω από τον Ολυμπιακό λέει «αντίο» στον τίτλο!

Ο Κώστας Μήτρογλου (ο καλός) υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας στην σέντρα του Όμο, δεν υπολόγισε όμως τον Τάσο Κάκο. Το πανέμορφο γκολ του επιθετικού των «κυανέρυθρων» δεν έφτανε για τον Πανιώνιο απέναντι στον Παναθηναϊκό (ο κακός) για να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο», καθώς η λάθος απόφαση του διεθνή διαιτητή να δώσει πέναλτι σε πέσιμο του Λέτο έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με το 1-1 να είναι και το τελικό παρά τις προσπάθειες του Σισέ.
Δίχως άλλο η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι ήταν η ατυχέστατη (τουλάχιστον) έμπνευση του Κάκου να δώσει παράβαση και πέναλτι πάνω στον Λέτο στο 54΄. Δεν ξέρουμε αν είχε δει πριν τον Κουκουλάκη στην Τρίπολη, όμως αυτό μόνο πέναλτι δεν ήταν. Ο Λέτο έπεσε μόνος του, ο Κουμορτζί πήρε καθαρά μπάλα και ο Κάκος όφειλε να το έχει δει, ήταν πολύ κοντά
Ο Τάκης Λεμονής γέμισε το κέντρο του με τους Όμο και Κουμορτζί να δίνουν βοήθειες στον Τσότσαλιτς, έδωσε φανέλα βασικού στον Γουνδουλάκη και φυσικά στην κορυφή ήταν ο Μήτρογλου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επανέφερε Μπουμσόνγκ στα στόπερ, ο Σπυρόπουλος πήρε θέση για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του, εμπιστεύθηκε πάλι τον Γκοβού και ξεκίνησε τον Χριστοδουλόπουλο, αφού δεν είχε Νίνη.

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν με το απαιτούμενο πάθος φάνηκαν πιο ομάδα και δούλεψαν πειθαρχημένα στην καταστροφή του παιχνιδιού των Πρασίνων. Όχι ότι ήταν και πολύ δύσκολο με ένα Λέτο (ατομιστής, εκνευριστικός και εκνευρισμένος και με διαφορετικά παπούτσια!) και ένα Χριστοδουλόπουλο εντελώς εκτός αγώνα, τον Σισέ απομονωμένο, τον Ζιλμπέρτο στατικό από την μέση και μπροστά.

Μόνο ένας Βύντρα με τον Γκοβού προσπάθησαν να δώσουν κίνηση στην δεξιά πλευρά, έκαναν κάποιες ενέργειες που έμεινα ημιτελείς. Από τον Πανιώνιο η τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος ήταν ατυχέστατη και μόνο ο Μήτρογλου είχε την μεγάλη στιγμή στο 18΄, αλά ο Τζόρβας με δεύτερη προσπάθεια του έκοψε τον βήχα.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό φταίχτες σε μεγάλο βαθμό είναι ο Μήτρογλου με τον Κάκο. Στο 49΄ ο «πιστολέρο» των «κυανέρυθρων», μετά από σέντρα του Όμο κρύφτηκε στην πλάτη του ανυποψίαστου Μπουμσόνγκ και με κεφαλιά ψαράκι εκτέλεσε τον Τζόρβα. Ωστόσο στον Πανιώνιο δεν χάρηκαν πολύ, καθώς ο Κάκος πέντε λεπτά αργότερα είδε τον Λέτο να πέφτει μέσα στην περιοχή και χάρισε από το πουθενά πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Και ως γνωστόν ο Σισέ δεν τα δίνει ποτέ πίσω.
Ο Λεμονής πέρασε τον Σβέρκος στην θέση του κουρασμένου Γουκδουλάκη, ενώ ο Φερέιρα απάντησε με την είσοδο του Καραγκούνη αντί του και πάλι μέτριου Γκοβού. Ο Σισέ στο 77΄έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή, αφού νικήθηκε από το δοκάρι του Μάχο. Ο Γάλλος είχε νέα ευκαιρία στο 83΄, όμως και πάλι η τύχη του γύρισε την πλάτη, με την μπάλα μετά από κεφαλιά να ξύνει το δοκάρι.
Πανιώνιος: Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Ριέρα (89΄ Σάμαρης), Γουνδουλάκης (73΄ Σβέρκος), Κουμόρτζι (89΄ Αναστασόπουλος), Μήτρογλου.
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (82΄ Μαυρίας), Γκοβού (76΄ Καραγκούνης), Λέτο, Σισέ.