Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 1 και στο +7 ΄με "δώρο" πέναλτι


Ο κακός Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Αστέρα, αλλά είχε... Κουκουλάκη! Ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους Πειραιώτες, που δεν θα το υποδείκνυε ούτε ο... Μαρινάκης και με αυτό το γκολ πήραν τους τρεις βαθμούς. Το τελικό 0-1 (σ.σ. εκτέλεσε το πέναλτι ο Φουστέρ) αδικεί τους Αρκάδες, που άξιζαν περισσότερα από αυτό το ματς, στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη. Ντεμπούτο έκανε και ο Μανιάτης.
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Τρίπολη με μοναδικό στόχο τη νίκη και να διατηρήσει το απόλυτο που έχει όταν παίζει στην επαρχία. Από την άλλη ο Αστέρας που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα, μιας και δεν έχει την δυνατότητα να διαλέγει παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά την βροχή ο Βαγγέλης Μαρινάκης εθεάθη στα... κόκκινα ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού στην εξέδρα που βρίσκεται απέναντι από τα δημοσιογραφικά.

Στα του αγώνα, οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από το καλημέρα κυνήγησαν το γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Στο 5’ ο Ριέρα σέντραρε από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα και η μπάλα αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ μετά το οποίο ο Τοροσίδης και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή από πολύ κοντά στο δεύτερο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ. Μετά από ωραία συνεργασία, ο Μιραλάς σούταρε διαγώνια από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε πάνω σε αμυντικό και ο Ντεγκρά για καλή του τύχη την είδε να περνά πάνω από τον αριστερό του ώμο και μετά "ξυστά" από το κάθετο δοκάρι του και κόρνερ.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους παίκτες του Δερμιτζάκη ήταν στο 27’. Εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια του Φρανκού από τα δεξιά, κράτησε τη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο πάνω στην τελική γραμμή, γύρισε προς τον Ρούμπιλ, πάνω στη γραμμή έκοψαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά αργότερα, ο διαιτητής αποφάσισε να πάρει πάνω του το ματς και να το... τινάξει στον αέρα, διαμορφώνοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα. Ο κ. Κουκουλάκης, Ο Ρόχα βρίσκει τη μπάλα προ του Φουστέρ και δεν υπάρχει καμία παράβαση, αφού ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων πέφτει πάνω στον αντίπαλο του! Ομως ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός μέσος ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 0-1, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των παικτών του Αστέρα.

Μετά το γκολ, ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το αποτέλεσμα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Αστέρας, μην έχοντας τίποτα να χάσει, πίεσε και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 58’ ο Ουριμπάρι εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ από τα δεξιά απευθείας με πολύ φάλτσο, ο Πάρντο δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τη μπάλα η οποία περνά μόλις άουτ. Η συνέχεια του αγώνα ήταν... αποκαρδιωτική. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν ούτε να δημιουργήσουν τις συνθήκες για κάποια ευκαιρία, ούτε να απειλήσουν τους δύο τερματοφύλακες. Οπως ήταν φυσικό αυτό συνέφερε τον Ολυμπιακό που είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε.

Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν το ντεμπούτο του Γιάννη Μανιάτη. Ο διεθνής μέσος μπήκε στο 85’ στην θέση του Φουστέρ και αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανιάτης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ντεγκρά έδιωξε εντυπωσιακά. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο κακός Ολυμπιακός με την βοήθεια του Κουκουλάκη πήρε τη νίκη.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Πουλίδο (20’ λ.τρ. Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Ροτζέριο (65’ Φορτούνης), Καρέρα, Ρούμπιλ (72’ Αρσενίεβιτς), Φρανκού
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (85’ Μανιάτης), Ριέρα (91’ Χολέμπας), Μιραλάς (81’ Ζαϊρί), Πάντελιτς.

Βαλβέρδε: “Είτε με πέναλτι είτε χωρίς, θα κερδίζαμε” Σίγουρος πως η ομάδα του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα και θα έπαιρνε τη νίκη εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει άποψη για τη φάση του πέναλτι, ενώ εμμέσως αποκάλυψε πως η επιλογή Τζιμπούρ είναι και δική του, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: “Είναι ένας παίκτες που μας ταιριάζει και θα μας βοηθήσει”.
Διαφωνούν Φουστέρ-Ορόθκο: “Μας καταδίκασε ο διαιτητής!” Διαφορετική οπτική διάσταση για τη φάση του πέναλτι, με το οποίο και ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι της Τρίπολης, κατέθεσαν Φουστέρ και Ορόθκο. Ο δεύτερος που κατά τον διαιτητή ανέτρεψε τον πρώτο τόνισε πως με αυτή τη φάση, ο Κουκουλάκης καταδίκασε την ομάδα του που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού απλά υπογράμμισε πως υπήρχε παράβαση.
Δερμιτζάκης: "Χάσαμε από το πέναλτι" Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολη στο ντεμπούτο του στον πάγκο, είδε την ομάδα του να χάνει από ένα ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Κουκουλάκης στον Ολυμπιακό.