Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί δεν πήγαν στην Νεμέα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας;

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλλιπος Πετσάλνικος έκανε την Παρασκευή το απόγευμα στη Νεμέα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου.
Στη σημασία της τελετής αναφέρθηκε και ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας ο οποίος και υπενθύμισε στους πολίτες ότι υπήρξαν και πολιτικοί που πρόσφεραν τα μέγιστα στην χώρα τους…
Στο χαιρετισμό του έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική σταδιοδρομία του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου που το 1955 υπήρξε από τους πρωτεργάτες ενός από τα πιο πρωτοπόρα Συντάγματα όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και την Παγκόσμια ιστορία.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως την παρατήρηση που κάνει ένας επισκέπτης μας και έχει απόλυτο δίκιο:

"Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έμπροσθεν του Δημαρχείου της πόλεως της Νεμέας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αντιπροέδρου Κυβερνήσεως, Υπουργού και επί δέκα φορές εκλεγμένου Βουλευτή Κορινθίας Κωνσταντίνου Ευσταθίου Παπακωνσταντίνου. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αξιότιμος κύριος Φίλιππος Πετσάλνικος ασμένως απεδέχθη την πρόσκληση του Δήμου Νεμέας και του Σωματείου Μνήμης ‘’Κ.Ε Παπακωνσταντίνου’’ και είναι εκείνος που παρά τις πολλές υποχρεώσεις του υψηλού του αξιώματος και τη ημερομηνία τελετής, προσδιόρισε και τίμησε την πόλη και τον αείμνηστο προκάτοχο του, συμπατριώτη μας Πρόεδρο. Μεγάλη και πρωτοφανής μέρα για την Νεμέα που όμοια της δεν είχε ξαναδεί. Μεταξύ των καλεσμένων και εκ των πρώτων προσκεκλημένων ήταν οι εκπρόσωποι του Κορινθιακού λαού στο Κοινοβούλιο, οι Βουλευτές του Νομού. Είναι λυπηρό το γεγονός και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ότι και οι τρεις Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, ως από συμφώνου, ο Αναπληρωτής Υπουργός και οι δύο συνάδελφοι του Βουλευτές, έλαμψαν με την απουσία τους, και τα σχόλια αυτής της απουσίας είχαν διπλή αναφορά. Η πρώτη ότι δεν τιμούν ένα ‘’ Συνάδελφό τους’’ που έχει φύγει χρόνια από τη ζωή και κατά Πανελλήνια εκτίμηση τιμάται ως ένας από τους επιφανέστερους πολιτικούς και ανθρώπους της εποχής μας. Τι διδάσκουν με την απουσία τους στους νεώτερους; Πως θέλουν να αντιμετωπίσουμε την προσφορά τους όταν φύγουν ή όταν ο λαός ‘’τους φύγει’’ από το προσκήνιο; Ή μήπως δεν αντέχουν τυχόν σκέψεις σύγκρισης; Και η δεύτερη: Κύριοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Ήρθε στην εκλογική σας περιφέρεια και το γνωρίζατε, ο τρίτος πολιτειακός παράγοντας της χώρας, ο κατά πάντα αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος σας, ο από τη θέση του Πρόεδρος μας κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Δεν σεβαστήκατε την πόλη στην οποία πολλοί πολίτες σας τιμούν με την ψήφο τους. Δεν σεβαστήκατε το τιμώμενο πρόσωπο. Δεν σεβαστήκατε τον υψηλό και εκλεκτό επισκέπτη της εκλογικής σας περιφέρειας. Νέα ήθη, νέοι καιροί. "

diogenis-press