Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

6ος όμιλος: Στάση στην Κάτω Αχαΐα έκανε η Καλαμάτα και την έπιασε ο Αστέρας Αμαλιάδας

Το 13ο παιχνίδι για την Καλαμάτα αποδείχθηκε και γρουσούζικο. Το τρένο της «μαύρης θύελλας» έκανε στάση στην Κάτω Αχαγιά, με την Αχαϊκή να κερδίζει πανάξια 2-0 (57' Καρατζανίδης, 85' Νιφορόπουλος) και να σταματά το νικηφόρο σερί των 12 αγωνιστικών της μεσσηνιακής ομάδας.
Κουτρουμπής, Νιφορόπουλος, Ραμαντάνης, Αργυρόπουλος Τσολόπουλος, Κοτσόκολος, Σπηλιόπουλος, Δαμίγος (88' Νιφόρας), Σπυρόπουλος (90' Ανδρικόπουλος) Καζαντζής, Καρατζανίδης (87' Κ. Ιωάννου).
ΑΧΑΪΚΗ:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Νικητόπουλος, Δρούγηας, Μπαστάκος (67' Γαλανόπουλος), Δημητρακόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Γρηγορακάκης (60' Αλεξανδρόπουλος), Τσαγκαράκης, Αγγελόπουλος (78' Χελάς), Αθανασόπουλος, Τσόπελας.
Ο Αστέρας Αμαλιάδας, με τον Σταύρο Γκέρτσο να σημειώνει άλλα δύο γκολ και να φτάνει στα 18, το Σάββατο είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Αχιλλέα Καμαρών, πιάνοντας την Καλαμάτα στους 36 β., αλλά έχει το μειονέκτημα ότι ακόμα δεν έχει κάνει το ρεπό του.
Ηταν ούτως ή άλλως το φαβορί της αναμέτρησης στα χαρτιά και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και στο γήπεδο. Ο Αστέρας Αμαλιάδας επιβλήθηκε χθες με 5-1 (89’ Μπαμπίλης - 2’, 52’ Γκέρτσος, 20’ Φερεκίδης, 29’, 62’ Βλαχόπουλος) του Αχιλλέα Καμαρών στην έδρα του τελευταίου σκοράροντας, μάλιστα, το τελευταίο του γκολ στο 62’.
Οι νεοφώτιστοι στη Δ’ Εθνική -που σαφέστατα εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους- έφτασαν τις 11 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα του 6ου ομίλου και πάτησαν ξανά στην κορυφή. Εκεί συγκατοικούν με την Καλαμάτα, η οποία, όμως, έχει δύο αγώνες λιγότερους (σήμερα δοκιμάζεται στην Αχαγιά).
Ενα ακόμη αξιοσημείωτο στατιστικό που αφορά τον Αστέρα είναι το ότι έφτασε τα 39 γκολ ενεργητικό σε σύνολο 14 αγώνων, διατηρώντας την καλύτερη επίθεση στη Δ’ Εθνική.
ΣΚΟΡΕΡ:
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ: Παπάς, Θεοφανόπουλος, Κανγάς, Ρήτης, Καραϊνδρος, Παπαδιονυσίου, Κόρδας, Ραμπαβίλας (81’ Τσικρής), Καραϊνδρος (Σιούλης), Μπαμπίλης, Φούρκης (46’ Τέρπος).
ΑΣΤΕΡΑΣ: Τρυφωνόπουλος, Παναγιωτόπουλος Α., Μαργαρώνης, Παναγιωτόπουλος Δ., Γουβαλάρης, Δαβουρλής, Βλαχόπουλος (63’ Νούλας), Παρασκευόπουλος, Γκέρτσος (66’ Ζώντος), Φερεκίδης (60’ Καμαρινός), Γκρίλλας

Πλούσιο θέαμα στις Κροκεές, με την τοπική ομάδα να έρχεται ισόπαλη με τον Τριταιϊκό 3-3 (25' Σπηλιωτόπουλος, 44' Τρανός, 90' Μαναριώτης - 41' πέν., 75' Γραμματικόπουλος Γ., 78' Γραμματικόπουλος Ν.), αλλά να έχει σοβαρά παράπονα από τη διατησία, ενώ με το ίδιο σκορ 3-3 (46', 76', 77' Νικολόπουλος - 55' Δαραμάρας, 59' Καταβάτης, 79' πέν. Λυδιώτης)τελείωσε και ο αγώνας στη Ζάκυνθο ανάμεσα στον Αστέρα Μαχαιράδου που έχαε στο 85’ πέναλτι με τον Καλαμαρά και την Κυπαρισσία.

Τα αποτελέσματα

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 1-5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΖΑΒΛΑΝΙ 3-1
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ - ΣΠΑΡΤΗ 1-0
ΑΧΑΪΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-0
ΚΡΟΚΕΕΣ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ 3-3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-3
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ 0-0
Ρεπό: Ολυμπιακός Κεφαλονιάς.