Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Φόβοι για το νέο ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων - 10 οι νεκροί τις τελευταίες έξι εβδομάδες


Από τον Σταύρο Λιλόγλου

Η γρίπη χοίρων έχει χτυπήσει πάλι τη Μεγάλη Βρετανία με 10 ανθρώπους να έχουν πεθαίνει στις προηγούμενες έξι εβδομάδες. Αρκετοί άλλοι είναι σοβαρά άρρωστοι στο νοσοκομείο και οι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο ιός εξαπλώνεται.
Από τα 10 άτομα που πέθαναν - όλοι είναι ενήλικοι κάτω από 65 - τα περισσότερα είχαν ήδη προβλήματα υγείας.Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μισοί από αυτούς είχαν λάβει το εμβόλιο γρίπης που περιελάμβανε την προστασία ενάντια στον Ίο H1N1.
Η Υπηρεσία Προστασίας υγείας έχει προειδοποιήσει ότι η δραστηριότητα γρίπης «αυξάνεται». Έχουν υπάρξει 31 ξεσπάσματα από τον Οκτώβριο - συμπεριλαμβανομένων οκτώ στα σχολεία και ενός σε μια στρατιωτική βάση. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η χώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη αυτό το έτος, αλλά το τμήμα υγείας ανακοίνωσε χθες: «Είναι ζωτικής σημασίας να μην υποτιμάμε αυτήν την κατάσταση.»
Από πέρυσι που εμφανίστηκε στο Μεξικό , ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερο από 15.000 άτομα με τις ευπαθείς ομάδες να βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

http://neakeratsiniou.blogspot.com/2010/12/10.html