Ο Αστέρας παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και δίκαια ηττήθηκε από τον Ηρακλή που “πατούσε” καλύτερα στο γήπεδο.
Οι ελλείψεις που είχε ο Αστέρας, κυρίως σε παίκτες στο χώρο του κέντρου και η κακή μέρα που βρέθηκαν οι “πρωτοκλασάτοι” παίκτες του, δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, μιας και για  άλλη μια φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ και κυνηγούσε την ανατροπή.  Φαίνεται ότι οι πολλοί νεαροί παίκτες που διαθέτει (έπαιζε με πέντε και έξι παίκτες κάτω των 23 ετών) δεν αντέχουν την πίεση, όταν τα στηρίγματα της ομάδας δεν “τραβάνε”. Ο Ηρακλής έπαιξε όπως έπρεπε, γνωρίζονται άλλωστε πολύ καλά οι παίκτες των δύο ομάδων. Μπλόκαρε  τα “ατού” του Αστέρα και εκμεταλλεύτηκε τα παιδικά λάθη της άμυνας του Αστέρα (το τρίτο τέρμα ήταν αυτογκόλ) και έφθασε μάλλον άνετα σε μια νίκη γοήτρου.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες του Ηρακλή να είναι πιο αγωνιστικοί και να διατηρούν την κατοχή της μπάλας. Στο 17’ σε πλάγιο φάουλ από δεξιά, ο Π. Σαϊσανάς, βρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών του Αστέρα και του τερματοφύλακα Ζώη και από κοντά πέτυχε το 0 – 1. Ο Γερμάνοφ όμως, που είχε πολλά κέφια, στο 19’ “χόρεψε” τρεις αμυντικούς του Ηρακλή και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ εκτέλεσε με σουτ στον ουρανό των δικτύων τον τερματοφύλακα Κολλιμάδη του Ηρακλή, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Ηρακλή να είναι ελαφρά καλύτερος και με τα στημένα να δημιουργεί καταστάσεις στην άμυνα του Αστέρα. Στο 38’ ο Βορινιώτης αντί να παραχωρήσει κόρνερ σε εύκολη γι αυτόν φάση, επέτρεψε στον Κρισάφη να γυρίσει την μπάλα και ο επερχόμενος Ν. Σαϊσανάς να την σπρώξει στο άδειο τέρμα. Ένα φτηνό για τον Αστέρα τέρμα.
Στο β’ ημίχρονο ο Ηρακλής εξακολουθούσε να δείχνει καλύτερος και είχε μια δυό ευκαιρίες με τους Κρισάφη και Ν. Σαϊσανά που έφταναν εύκολα σε θέσεις βολής, μιας και οι παίκτες του Αστέρα έκαναν βεβιασμένες προσπάθειες και διακατέχονταν από φανερό εκνευρισμό. Δεν υπήρχε ο παίκτης να ηρεμήσει το παιχνίδι και ούτε και από τον πάγκο υπήρχε βοήθεια. Στο 74΄σε ο Ν. Σαϊσανάς κέρδισε, με επιθετικό φάουλ, την μπάλα και ξέφυγε από δύο αμυντικούς του Αστέρα και από τη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος. Ο Ζώης την έχασε, αυτή κτύπησε στο πόδι του Μερκούρη και κατέληξε στα δίκτυα. Ο Αστέρας αντέδρασε σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και πλάνο με τους περισσότερους παίκτες του να μην μπορούν να περάσουν μια σωστή πάσα. Στο 82’ όμως ο Γερμάνοφ πέτυχε ένα εξίσου φανταστικό τέρμα, με σουτ-λόμπα από πολύ πλάγια δεξιά, βλέποντας τον τερματοφύλακα Κολλιμάδη να είναι έξω από τα δοκάρια του, περιμένοντας τη σέντρα του. Τα πρώτα τέρματα του Γερμάνοφ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο Ηρακλής εύκολα κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα, μιας και ο Αστέρας δεν δημιούργησε άλλη επικίνδυνη φάση.
Τα μόνο που πρέπει να θυμούνται οι του Αστέρα από το παιχνίδι είναι τα εξαιρετικά τέρματα του Γερμάνοφ και να ξεχάσουν γρήγορα την εμφάνισή τους.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης έκανε κάποια μικρά λάθη, αλλά δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Το σπουδαιότερο ήταν το επιθετικό φάουλ που έγινε στην αρχή της φάσης του τρίτου τέρματος του Ηρακλή, αλλά ακολούθησαν απανωτά λάθη της άμυνας του Αστέρα πράγμα που “σβήνει” τη λαθεμένη άποψη του διαιτητή. Η βοηθός κκ. Καλπακίδη ήταν εξαιρετική, ενώ ο κ. Προύντζος έκανε και αυτός με τη σειρά του τα λαθάκια του.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Γώγος (40’ Πετρόπουλος), Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Μασούρης (56’ Μερκούρης), Ζήσης, Πιλιαφάς, Γερμάνοφ, Τσιπάς, Δάνης.