Ο Ηρακλής ευτύχησε να προηγηθεί στο 1ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Καρσιώτης κέρδισε την κεφαλιά από τον Λαφανάνο και την έστειλε προς τον Κουρούμπαλη ο οποίος πρόλαβε τον Ρούτση και πλάσαρε τον εξερχόμενο Ρουμελιώτη. Ο Αστέρας μετά τη ψυχρολουσία ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με κύριους εκφραστές τους Γερμάνοφ, Πιλιαφά, Νιάνγκ και Ζήση πίεσε πολύ τον Ηρακλή. Τότε όμως ανέλαβε δράση ο κ. Πέρρας με τις υποδείξεις του, τις οποίες δεχόταν ο διαιτητής (δεν είναι και αυτός άμοιρος ευθυνών) και έτσι τρεις φορές ο Δάνης και μία ο Πιλιαφάς σταμάτησαν τις προσπάθειες λίγο πριν σκοράρουν. Ο Αστέρας στεκόταν εξαιρετικά το γήπεδο και φαινόταν ότι η ισοφάριση ήταν διαδικαστικό ζήτημα.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας, ανέλαβε ολοκληρωτική υπεροχή και στο 51’ ο Τσιπάς εντελώς ανενόχλητος, μετά από ενέργεια του Γερμάνοφ, σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ. Ο τερματοφύλακας Στρατόπουλος, που και στο α’ μέρος είχε θετικότατες επεμβάσεις, σταμάτησε στο 58’ τον Γερμάνοφ που σούταρε από πολύ κοντά μετά από δικό του σλάλομ μεταξύ τριών αμυντικών. Ο Πιλιαφάς στο 61’ μετά από εξαιρετική ενέργεια αποφεύγοντας δύο αντιπάλους από δεξιά και από την γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα προς τον Δάνη και κέρδισε το πέναλτι που προαναφέρθηκε και δεν δόθηκε. Οι Λαφαζάνος και Νιάνγκ είχαν από μια εξαιρετική ενέργεια ξεκινώντας από το κέντρο του γηπέδου και με διαδοχικές ντρίπλες έφθασαν κοντά στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ τους εξουδετερώθηκαν από τον Στρατόπουλο. Στο 73’ ο Βορινιώτης έκανε σοβαρότατο λάθος δίνοντας πάσα στον Κολάγκη που μπήκε μόνος του στην περιοχή, αλλά ο Ρουμελιώτης πέφτοντας στα πόδια του αποσόβησε το τέρμα. Στο 77’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λαφαζάνος (και οι δύο κάρτες, σωστές, ήταν για διαμαρτυρία …), και στο 79’ ο Δάνης με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε. Στο 80’ ο Κολάγκη ξεκινά ακάλυπτος και ο Νιάνγκ τον ανατρέπει κοντά στην γραμμή του άουτ, αλλά πέναλτι δεν δόθηκε. Στο 87’ αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Νιάνγκ για δυνατό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στους παίκτες και παράγοντες του Αστέρα για τη διαφορετική αντιμετώπιση του διαιτητή σε ίδια φάση με πρωταγωνιστή τον Πανταζή του Ηρακλή, που είχε σημειωτέον και κίτρινη κάρτα. Ο Αστέρας παρά το ότι έπαιζε με 9 παίκτες, συνέχισε να επιτίθεται και δεν άφησε τον Ηρακλή να εκμεταλλευτεί την αριθμητική διαφορά που είχε.
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος είχε κακή διαιτησία, παρασύρθηκε από το  βοηθό κ. Φρ. Πέρρα, αλλά δεν διορθώνουμε ένα λάθος κάνοντας άλλο. Ο βοηθός κ. Μπετσόγλου ήταν αλάνθαστος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Λαφαζάνος, Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Νιάνγκ, Ζήσης, Πιλιαφάς, Γερμάνοφ, Τσιπάς, Δάνης.