Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Δημήτρης Δράκος επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Πετρίνας Λακωνίας

.Αύριο το απόγευμα θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κορινθίας



Στο νομό Λακωνίας περιόδευσε σήμερα Δευτέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, συνοδεύομενος από τον αντινομάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα.
Η σημειολογική παρουσία του Δ. Δράκου στα ορεινά χωριά της Λακωνίας, ανέδειξε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης και ανάπτυξης τους, αφού πρόκειται για περιοχές με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Στις συναντήσεις που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με φορείς αλλά και κατοίκους των ορεινών χωριών του Ταϋγέτου, τονίστηκε η μεγάλη δυναμική που διαθέτουν και οι δυνατότητες για την ανάπτυξή τους.
«Από τις πρώτες μας προτεραιότητες είναι να αναδείξουμε αυτόν τον σπάνιο τόπο, αυτή την απείρου κάλους περιοχή με το πλούσιο φυσικό ιστορικό αλλά και πολιτιστικό περιβάλλον, μέσα από οργανωμένα σχέδια ανάπτυξης και προοπτικής. Είναι στα άμεσα σχέδια μας να αναβαθμίσουμε την ανάπτυξη σε όλες τις ορεινές περιοχές της Περιφέρειας και να σηματοδοτήσουμε μια νέα εποχή στην ανάπτυξη μέσα και από τα σχέδια αγροτουρισμού», υπογράμμισε ο Δ. Δράκος και κατέληξε πως πρέπει τα χωριά της Περιφέρειας να είναι και πάλι γεμάτα ζωή.
Επόμενος σταθμός του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας, τα μέλη του οποίου δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Δ. Δράκου, αφού αποτελεί έναν από τους μακροβιώτερους της χώρας (από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα) και αριθμεί 350 ενεργά μέλη.
Το βράδυ της Κυριακής 26/9 ο Δ. Δράκος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΝΟΔΕ Λακωνίας όπου και έλαβε την συμπαράσταση όλων των στελεχών του Νομού.
Την Τρίτη 28/9, στις 12 μ.μ. ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα για τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, ενώ το απόγευμα στις 7 μ.μ., ο Δ. Δράκος θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κορινθίας στην Κόρινθο.