Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε πεντακάθαρα την ΑΕΚ με 3-1


Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε πεντακάθαρα την ΑΕΚ με 3-1 στο Πανθεσσαλικό και... δικαιώθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, που έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "θα βάλουμε τρία γκολ στην ΑΕΚ". Στην Ενωση ξέσπασε η οργή. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ξήλωσαν καθίσματα και τα πέταξαν στους παίκτες και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, την ώρα της αποχώρησής τους από τον αγωνιστικό χώρο! Για τους Βολιώτες σκόραραν οι Σανκαρέ (9’), Μπρέσκα (83’) και Ουμπίντες (91'), ενώ είχε ισοφαρίσει στο 56’ ο Λυμπερόπουλος.
Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκαν για μια ακόμα φορά οι μόνιμες αδυναμίες της ΑΕΚ. Χωρίς αμυντικά χαφ ποιότητας η Ενωση δεχόταν συνεχώς «κάθετο» ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πολύ επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση. Συν μια ακόμα αδυναμία για την ΑΕΚ, προσθέστε, στο παιχνίδι στον «αέρα». Από εκεί προήλθε το 1-0 των γηπεδούχων, νωρίς νωρίς (9’), όταν ο Τομάς νίκησε ψηλά τους αμυντικούς της ΑΕΚ, ο Σανκαρέ πήγε... ευθεία χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να βγάλει την ποιότητα των παικτών της στην επίθεση, αλλά ανά πάσα στιγμή κινδύνευε στις αντεπιθέσεις των Βολιωτών. Μια καλή στιγμή είχε ο Λυμπερόπουλος στο 24’ που πέρασε ανεκμετάλλευτη ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 43’, όταν ο Τζιμπούρ με κεφαλιά «τράνταξε» το δοκάρι του Γιακούποβιτς.
Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός Βόλου είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του στο πρώτο ημίχρονο και πλην της φάσης του Τζιμπούρ δεν κινδύνευσε ουσιαστικά, Με τους Μόνχε και Πλιάγκα είχε τις στιγμές για να απειλήσει για το δεύτερο γκολ, ενώ ο Τσιώλης αναγκάστηκε από το 18’ σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μαρτίν δεν μπόρεσε να συνεχίσει.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς, εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά σιγά να ξεμένουν από δυνάμεις και άρχισε να πιέζει. Στο 47’ ο Κάκος δεν είδε το τράβηγμα του Μανωλά στον Σολάκη εντός περιοχής, περίπτωση πέναλτι που δεν δόθηκε στους γηπεδούχους και στο 56’ η εξυπνάδα του Λυμπερόπουλου, που νίκησε στον «αέρα» τους στόπερ του Ολυμπιακού Βόλου, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με την ΑΕΚ να διατηρεί την υπεροχή, αλλά δεν είχε τον παίκτη που θα βγάλει την καλή τελική πάσα. Ο Τζιμπούρ εγκλωβίστηκε, ο Σκόκο απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ και η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου κράτησε καλά. Ενώ πάλι στην κόντρα οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι και στο 83’ έγινε το... μπαμ.
Ο Ζαραδούκας από αριστερά δε συνάντησε αντίσταση, έκανε τη σέντρα και ο Μπρέσκα στην κίνηση με το δεξί έκανε το 2-1, αφήνοντας άναυδο τον αβοήθητο Αραμπατζή. Ούτε ο Δέλλας ούτε ο Μανωλάς μπόρεσαν να φτάσουν στην μπάλα και ο Σλοβάκος πέτυχε ένα πολύ εύκολο γκολ, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου.
Η ΑΕΚ κατέρρευσε και στο 90’ ο Δέλλας «γκρέμισε» τον Σολάκη στην περιοχή. Πέναλτι, το αξιοποίησε ο Ουμπίντες και έγραψε το τελικό 3-1. Και η ΑΕΚ τώρα βυθίζεται σε μια κρίση που μόλις ξεκίνησε!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ψυχογιός, Τομάς, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Αλβάρες, Ρόκας (77’ Καπετάνος), Πλιάγκας (46’ Μπρέσκα), Ουμπίντες, Μόνχε, Μαρτίν (18’ Σολάκης).
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μανωλάς (86’ Μπλάνκο), Δέλλας, Λαγός, Μάκος, Γκέντσογλου (66’ Πατσατζόγλου), Μπερνς (46’ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Τζιμπούρ

Οι άλλοι αγώνες

Τα είχε όλα αυτό το ματς! Το ντεμπούτο του Παράσχου στον πάγκο της Ξάνθης συνοδεύτηκε με νίκη (1-0, 25΄πεν. Πόι) επί του ΠΑΟΚ που για ακόμα ένα παιχνίδι είχε απίστευτα αμυντικά κενά και οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη δεν αξιοποιούσαν τις αρκετές ευκαιρίες, σε ένα χορταστικότατο ματς. Εκπληκτικός ο Κατόνγκο, αρνητικός ο Κοντρέρας που αποβλήθηκε στο 73΄, κακός ο διαιτητής του αγώνα, Σιδηρόπουλος, για τον οποίο οι φιλοξενούμενοι έχουν λόγους να “φωνάζουν”. Ένα πέναλτι και για το γεγονός πως οι επιθετικοί τους κόβοντας συνεχώς με οφσάιντ διαμαρτύρονται οι άνθρωποι του δικεφάλου
ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Βάλλας, Γκλέισον (61΄ Αντεφέμι), Τζάγκι, Μπόατενγκ, Στρμπα, Βασιλακάκης (71΄ Σουάνης), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο (69΄ Στιούαρτ), Πόι
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία (67΄ Κριστιάνο), Σαλπιγγίδης (80΄ Παπάζογλου), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Φιλόμενο (52΄ Ελ Ζαρ)
Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ είναι ο άνθρωπος της στιγμής για τον Άρη, καθώς με τέρμα του Κροάτη στο 92΄ οι Θεσσαλονικείς "έκαμψαν" την αντίσταση του μαχητικού Εργοτέλη και πήραν τη νίκη με 1-0. "Χρυσή" αλλαγή για τον Έκτορ Κούπερ ο δυναμικός φορ, που "ξεκλείδωσε" την άμυνα των Κρητικών. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Ολίσε στο 40΄.
Άρης: Χουάνμα, Ρονάλντο, Κόκε, Κάρλος Ρουίζ (79΄ Τσέζαρεκ), Φατί (69΄ Τόχα), Μισέλ, Μενδρινός (46΄ Κάλβο), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας.
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σισιασβίλι, Χίμπλιγκερ, Ρουμπάκης, Μπέτο, Ρομάνο, Καρέλης (46΄ Χρυσοφάκης), Ολίσε, Λεάλ (61΄ Ορφανός), Μπούντιμιρ (80΄ Βερπακόφσκις).
. Το επιθετικό πρόβλημα της Λάρισας είναι γνωστό, από την άλλη η Κέρκυρα έχει αποδείξει ότι μπορεί με μισή ευκαιρία να πετύχει αυτό για το οποίο κάποιοι κοπιάζουν χωρίς επιτυχία. Οι «βυσσινί» με μία μέτρια εμφάνιση δεν κράτησαν το υπέρ τους 1-0 από το σημείο του πέναλτι για πολύ και παραχώρησαν την ισοπαλία στην «εκνευριστικά» για τους αντιπάλους πειθαρχημένη και στημένη ιδανικά Κέρκυρα. Με το τελευταίο σφύριγμα οι φίλοι της Λάρισας αποδοκίμασαν τους παίκτες του Γ. Παπακώστα.
Λάρισα: Βιέρα, Ταλ (81΄ Μακίνουα), Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ρομέου, Γκέρεμι, Κανόμπιο (72΄ Σίμιτς), Μετίν, Μπλάζεκ (46΄ Αμπουχατζίρα), Κουζέν
Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Στολτίδης, Μακρής (63΄ Χάμπλε), Καλαντζής (55΄ Ιωάννου), Επστάιν, Φλαβίνιο (83΄ Μακρυδημήτρης), Τσίγκας
Η Καβάλα πέτυχε την πρώτη της νίκη στη σεζόν με το 1-0 επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και τον «γκρέμισε» από την κορυφή. Οι Αργοναύτες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Γηραιού και πέτυχαν το μοναδικό γκολ στο 41’ με τον Ονουάτσι, ενώ δεν πιέστηκαν καθόλου ούτε μετά το 69’. Χρονικό σημείο στο οποίο ο Ντουγκλάο είδε κόκκινη κάρτα, για εκτός φάσης χτύπημα στον Γιάκομπ.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσαμπής (76’ Ρομάν), Λίμα, Αραμπατζής, Παπαστεριανός (48’ Καρλίνιος), Ντάνι, Σίσιτς, Σολτάνι (46’ Βέλλιος), Μάρα, Γιάκομπ.
ΚΑΒΑΛΑ: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Βουτσίτσεβιτς (66’ Αλεξαντρόβιτς), Ντιέ, Καρντόσο, Αμπντούν, Ονουάτσι (72’ Θεοδωρέλης), Νταρσβίλ (46’ Ογκμπέτσε).


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ( Σε 4 αγώνες)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 8
ΗΡΑΚΛΗΣ 7
ΚΕΡΚΥΡΑ 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 7
ΑΡΗΣ 6
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 6
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 5
ΚΑΒΑΛΑ 5
ΛΑΡΙΣΑ 5
ΞΑΝΘΗ 5
ΠΑΟΚ 5
ΑΕΚ 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 4
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0