Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το 3ο ημίχρονο με τον Βασίλη Λάλο

Η «Μπάρτσα» γράφει ιστορία!
 

Από χθες το απόγευμα η Κόρινθος, η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά , είναι η μοναδική ομάδα στη Football League 2 που μετράει το απόλυτο, αφού εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία του Παναιγιάλειου στη Σαλαμίνα και του ΠΑΟ Ρουφ στα Μέγαρα, με τους οποίους μέχρι χθες μοιράζονταν την κορυφή και φυσικά τώρα , απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του 1ου ομίλου.
Η μοναξιά, όμως, είναι πιο καλή και έτσι η Κόρινθος έμεινε μόνη στο ρετιρέ και δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται δειλά δειλά άνοδο στη Football League, στην οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά την περίοδο 1994-95, πριν από 16 χρόνια δηλαδή.
Το τρένο της Κορίνθου σφύριξε τέσσερις φορές και έκανε το τρία στα τρία με αντίπαλο την ομάδα των Χανίων την οποία νίκησε με 4-1.

Το τρία στα τρία έχει ιστορική σημασία για την «Μπάρτσα», καθώς συνιστά το κορυφαίο ξεκίνημα του συλλόγου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά ξεκίνησε με δύο παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που οι Κορίνθιοι διεκδίκησαν την άνοδο στη Β’ Εθνική ήταν την περίοδο 2007-08, όταν με «πρώτο βιολί» τον Μιχάλη Καφαντάρη (φωτό), που φέτος επέστρεψε στο δυναμικό του συλλόγου, είχαν μείνει στην κούρσα του πρωταθλήματος σχεδόν μέχρι το φινάλε.
Οσον αφορά το παιχνίδι, η διαφορά της Κορίνθου από τη νεοφώτιστη ομάδα των Χανίων ήταν φανερή μετά το ημίωρο. Γιατί μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν δύο φορές πρώτοι στο γκολ, όταν στο 11’ ο Τριχιάς από πλεονεκτική θέση στη μικρή περιοχή σούταρε απελπιστικά άουτ και στο 25’, όταν από κόρνερ του Ανδρεάδη ο Αντωνόπουλος με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, αλλά πάνω στη γραμμή απέκρουσε ο Φίλης.
Ηταν το σημείο στο οποίο επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά, δυστυχώς για τα Χανιά, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Οταν έχεις ευκαιρίες και δεν σκοράρεις, δέχεσαι γκολ Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, σε διάστημα τριών λεπτών με τη συμπλήρωση του ημιώρου (31’-33’) πέτυχαν δύο γκολ με τον Δημητριάδη και τον Σπυρόπουλο και «τιμώρησαν» τους φιλοξενούμενους για την επιθετική τους αστοχία, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.
Η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία. Ο Ιακωβάκης στο 65’ σημείωσε το 3-0 και ο Δημητριάδης στο 80’ σκόραρε για δεύτερη φορά και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του.
Οι Κρητικοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα, ενώ νωρίτερα είχαν κι αυτοί ευκαιρίες, σε ένα παιχνίδι που ικανοποίησε από την εικόνα του τους 1.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Είχε Ιορδανίδη το Αίγιο
Μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, απέσπασε όμως σημαντικό εκτός έδρας βαθμό. Ο λόγος για τον Παναιγιάλειο, που αναδείχθηκε χθες ισόπαλος 2-2 με τον Αίαντα Σαλαμίνας πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Το τέρμα του Ιορδανίδη (40’) στο πρώτο ημίχρονο, που άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ήταν ουσιαστικά η μόνη αξιόλογη φάση. Με το που επέστρεψαν όμως οι δύο ομάδες από τα αποδυτήρια, ο ρυθμός ανέβηκε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το γκολ των γηπεδούχων στο 50’, όταν ο Καραχάλιος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα του Παναιγιάλειου, Ανδρούτσου, και έκανε το 1-1 φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Οι γηπεδούχοι πήραν εμφανώς τα πάνω τους από εκείνο το σημείο και έστειλαν για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα στο 70’ με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ. Η είσοδος, ωστόσο, στον αγωνιστικό χώρο του Κοζανίδη πέντε λεπτά αργότερα, ο οποίος αντικατέστησε τον Λιόση, άλλαξε την εικόνα των φιλοξενούμενων, που δημιούργησαν πολλές φάσεις και εν τέλει ισοφάρισαν στο 80’ με σκόρερ και πάλι τον Ιορδανίδη.
Η δικαιοσύνη ήρθε στο 83΄ στα Μέγαρα
Στο τέλος «από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα» όπως λένε και για τον Βύζαντα η αναμέτρηση με τον ΠΑΟ Ρουφ (σ.σ.: πρώτο στραβοπάτημα ύστερα από 2 νίκες) έφερε στην ομάδα του Μουράτ Σεροπιάν τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα (1-1).
Η διαιτησία, όμως, του Πειραιώτη Κορδολαίμη θα συζητηθεί για αρκετό καιρό στα Μέγαρα και συγκεκριμένα η φάση του 31ου λεπτού που σήμανε και το προβάδισμα των φιλοξενουμένων. Πρωταγωνιστές ο Καραμπλάκας με τον Καφέ εντός της περιοχής του Σταυριανού. Ο πρώτος πήγε να διώξει την μπάλα και προς έκπληξη όλων ο ρέφερι από το πουθενά έδειξε την εσχάτη των ποινών, με το υποτιθέμενο «θύμα» να αναλαμβάνει και την εκτέλεσή της. Η δικαιοσύνη στο Δημοτικό Μεγάρων άργησε, αλλά ήρθε για τους οικοδεσπότες, που είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες στον αγώνα, με τους αντιπάλους τους να επιδίδονται σε ένα αμυντικό παιχνίδι. Στο 83’, συγκεκριμένα, από το φάουλ του Μουστάκη ο Ρούσσος που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις ένα λεπτό νωρίτερα έφερε με κεφαλιά το παιχνίδια στα ίσα.
Δεύτερη ήττα στην Αττική
Η Παναχαϊκή για δεύτερο εκτός έδρας ματς στο νομό Αττικής δεν νίκησε. Στην πρεμιέρα έχασε από τον Ασπρόπυργο και χθες στην Κερατέα. Το ματς με τον Κεραυνό έληξε χωρίς σκορ. Για ομάδα που παλεύει για άνοδο από τη Football League 2 είναι φτωχός ο έως τώρα απολογισμός της. Ο Κεραυνός δεν μπορούσε και πολλά. Με τις αναμνήσεις του περσινού 4-1 έμειναν οι οπαδοί του. Οι παίκτες του Πέτρου Δημητρίου είχαν διάθεση μόνο να παίξουν άμυνα. Η Παναχαϊκή, παρ' όλο που είχε την πρωτοβουλία, δεν κατάφερε πολλά πράγματα, ειδικά στο πρώτο μέρος, πέρα από ένα δοκάρι του Ουρτάδο. Αλλη ιστορία ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Εκει έφτασε κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις με τους Χρυσάφη και εκ νέου τον Ουρτάδο. Οσο, όμως, η μπάλα δεν έμπαινε τόσο την κυρίευε ο εκνευρισμός. Η κόκκινη κάρτα στον Ουρτάδο ύστερα από κλωτσιά στον Μανιάτη έδωσε το έναυσμα για αντιπαραθέσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια. Από τον πάγκο του Κεραυνού ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, κατά την αποχώρησή του από τον πάγκο αφού αποβλήθηκε, έφτυσε τον Πέτρο Δημήτριου -ο προπονητής των γηπεδούχων προσπάθησε να τον χτυπήσει.
Η «Σάντα» απάντησε στο τέλος
«Ψυχρολουσία» στο φινάλε για τον Ασπρόπυργο, πανηγύρια για την Αγία Παρασκευή (2-2). Οι γηπεδούχοι ήταν αγκαλιά με τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, αλλά η «Σάντα» χτύπησε στην εκπνοή και παρέμεινε αήττητη (μία νίκη και τρεις ισοπαλίες). Η ομάδα της Δυτικής Αττικής κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με κεφαλιά του Λέντα (7’) έπειτα από σέντρα του Καλογρίδη. Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Καρούσης έφερε το ματς στα ίσα, για να πάρει κεφάλι και πάλι ο Ασπρόπυργος με νέα κεφαλιά, αυτήν τη φορά του Λύγκου. Η Αγία Παρασκευή έσωσε την παρτίδα στο 90’, όταν ο Πεταυράκης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σαχσανίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Μανίκας για τα δύσκολα στη Ρόδο
Με τον Ηλία Μανίκα να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, έπειτα από εκείνο της πρεμιέρας κόντρα στον Απόλλωνα, η Ρόδος επικράτησε έστω και δύσκολα 1-0 του Ολυμπιακού Χερσονήσου. Ο έμπειρος επιθετικός προς το φινάλε του ματς (83’) «ξεκλείδωσε» την αμυντική διάταξη των Κρητικών, όταν με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Καντιμοίρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πέτρου Φιλιππάκου στο 78’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, με τη Ρόδο να κυριαρχεί στο β’ μέρος, όπου είχε κορυφαία ευκαιρία με το τακουνάκι του Κεφαλούκου στο 54’, με τον Ραπτάκη να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.
Με σφραγίδα Τριανταφυλλάκη
Τη δεύτερη φετινή νίκη του στα ισάριθμα παιχνίδια του στα Ψαχνά σημείωσε ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Ηρακλής, επικρατώντας με 1-0 του Πανηλειακού, με σκόρερ και πάλι -όπως και στην πρεμιέρα- τον Νίκο Τριανταφυλλάκη. Μπροστά σε 1.000 και πλέον θεατές ο Πανηλειακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι Ευβοείς ισορρόπησαν την κατοχή και ανέλαβαν πρωτοβουλίες, στηριζόμενοι στο δίδυμο Σέγκος - Τριανταφυλλάκης. Στο 25’ ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ξευγένη από τον Αντωνόπουλο, όπως και στο 44’ σε μαρκάρισμα του Κολώκα στον Τριανταφυλλάκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο αυτή μετατράπηκε στο γκολ στο 84’, όταν έπειτα από προσωπική ενέργεια και σέντρα του Μάριου Σέγκου ο Τριανταφυλλάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έκανε το 1-0, που τελικά ήταν αρκετό για να δώσει το δεύτερο φετινό τρίποντο στους «πράσινους»
Πήρε βαθμό στην Κρήτη
Τέλος ο Απόλλων Σμύρνης -που στην πραγματικότητα ακόμη ψάχνει τα πατήματά του στην κατηγορία- πήρε εκτός έδρας βαθμό στην Κρήτη 0 – 0 στον Πλατανιά και τώρα «κοιτάξει» με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ