Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ν. Κουρτζής : Ξ.Ε.ΚΙΝΗΜΑ με ρεαλιστικό όραμα και υπευθυνότητα για το δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Σε μήνυμά του με αφορμή την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου αλλά και την «κόντρα» που αναπτύχθηκε πρόσφατα στην περιοχή μεταξύ του νυν Δημάρχου Α. Κλαδούχου και του υποψήφιου Δ. Σκούρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και επικεφαλής του συνδυασμού Ξ.Ε.ΚΙΝΗΜΑ κ. Ν. Κουρτζής, αναφέρει τα εξής:
«Στις 7 Σεπτεμβρίου άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2010, στις οποίες έχω ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου, επικεφαλής του συνδυασμού με τη συμβολική ονομασία Ξ.Ε.ΚΙΝΗΜΑ. Σίγουρα αυτές οι εκλογές έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Στο νέο Δήμο οφείλουμε ταυτόχρονα με τις δυσκολίες εφαρμογής της μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» να αντιμετωπίσουμε αυτοδιοικητικά τις δυσμενέστατες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, τα σκληρά μέτρα και την κακοδιοίκηση.
Σε τοπικό επίπεδο είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες δημόσιες αντιπαραθέσεις ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχει να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με τις αρνητικές επιδράσεις παρελθόντων διαχειριστικών ατοπημάτων και άστοχων αναπτυξιακών και κοινωνικών επιλογών.
Τα τέτοιου είδους προβλήματα, που αφορούν τον δήμο Ξυλοκάστρου, δεν λύνονται με «κοκορομαχίες» στα ΜΜΕ, σκεπασμένες με τη «ναφθαλίνη» του χρόνου, που αποπροσανατολίζουν, ενώ μένουν αναπάντητα ουσιώδη ερωτήματα των δημοτών: π.χ. πώς θα καλυφθούν τα τυχόν ελλείμματα; θα δεχθούν νέα επιβάρυνση οι δημότες και αύξηση των ήδη υπέρογκων τελών;
Δεν είναι το βασικό ζητούμενο οι αλληλοκατηγορίες και τα κουτσομπολιά. Βασικό ζητούμενο είναι ένα ρεαλιστικό όραμα.
Είναι η επικράτηση της ηθικής, της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και της εντιμότητας. Είναι η επανάκτηση της αίσθησης του μέτρου, που η έλλειψή της οδηγεί σε αυταρχικές συμπεριφορές. Είναι η απόρριψη της αυταρέσκειας και της εγωπάθειας, που γεννούν αυτοδιοικητική αδράνεια.
Είναι η καταδίκη κάθε προσπάθειας για χειραγώγηση των δημοτών με παλαιοκομματικές νοοτροπίες, με υποψηφιότητες που βαπτίζονται «ανεξάρτητες» αλλά επιδιώκουν και δέχονται κομματικές στηρίξεις φανερά ή υπόγεια, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του απλού πολίτη.
Είναι η απάλειψη της ψευδαίσθησης ότι οι πολιτικές επιλογές που δημιούργησαν τα σημερινά αδιέξοδα θα καταφέρουν να δώσουν λύσεις.
Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε και έχουμε εφαρμόσει επιτυχώς στο δήμο Ευρωστίνης ένα μοντέλο Αυτοδιοίκησης που απέδωσε έργο χωρίς να εξαρτάται από «κομματάρχες», από «παρέες» και από συμφέροντα.
Την ίδια τακτική θα ακολουθήσουμε και στον ενιαίο μας Δήμο, στηριζόμενοι στην «ανοιχτή πολιτική» της ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, ώστε να συνδιαμορφώνουμε το μέλλον και να υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας.
Στέκομαι μπροστά σας έντιμα και σας ζητώ να προβληματιστείτε εάν η περιοχή μας έχει ανάγκη από «ξαναζεσταμένο φαγητό», από πρόσωπα που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους και διέψευσαν τις προσδοκίες σας. Να προβληματιστείτε, όταν σας τάζουν αφειδώς έργα, αφού είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι οι χρηματοδοτήσεις θα είναι περιορισμένες. Να προβληματιστείτε, όταν σας τάζουν αφειδώς διορισμούς εκμεταλλευόμενοι τα αδιέξοδα της ανεργίας, αφού η εργασιακή πολιτική της τρόικας επιτάσσει περικοπές θέσεων και απολύσεις! Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους δημότες της περιοχής Ξυλοκάστρου, που με ξέρετε και σας ξέρω πολλά χρόνια όχι μόνο από την αυτοδιοικητική μου δραστηριότητα (Νομαρχιακός Σύμβουλος και Δήμαρχος) αλλά και λόγω της μακρόχρονης επαφής μου μαζί σας κατά την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, όπως έχω έμπρακτα αποδείξει, ασκώ και θα ασκήσω τα καθήκοντά μου χωρίς διακρίσεις και μεροληψίες, στοχεύοντας –εκτός των άλλων- και στην αναγκαία κοινωνική συνοχή και σύνδεση των κατοίκων των δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Τέλος, σας καλώ όλους, δημότες του ενιαίου Δήμου, να συνεισφέρετε τις γνώσεις, την εμπειρία και τις απόψεις σας, ως ενεργοί πολίτες, για να καταρτίσουμε από κοινού με ρεαλισμό και υπευθυνότητα το εκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού Ξ.Ε.ΚΙΝΗΜΑ!!
»