Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο Αρης πέρασε στην Αυστρία

ΒΙΕΝΝΗ : AΠE
Πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με σφραγίδα Ρουίς και υπογραφή Σηφάκη! Ο Αρης με το εκτός έδρας γκολ του επιθετικού από την Γουατεμάλα πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο μέρος, ενώ ο Έλληνας κίπερ κράτησε το τελικό 1-1 κόντρα στην Αούστρια στην Βιέννη.
Εκπληκτικό στήσιμο των Κίτρινων από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και άψογη τακτική που έφερε αποτελέσματα. Ο Ρουίς μετράει ήδη δύο κρίσιμα γκολ σε ευρωπαϊκά ματς, ο Νέτο και ο Κάλβο ήταν αξιόπιστοι, ενώ ο Σηφάκης κατέβασε ρολά όταν και όποτε χρειάστηκε.
Ο Αρης ήξερε καλά το κόλπο και έκανε το αυτονόητο με εντολή του μετρ της τακτικής Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κράτησε κοντά τις γραμμές, πίεσε ψηλά. Δεν έδωσε χώρους στην Αούστρια, η οποία παρότι θέλησε να αυξήσει ρυθμό και πίεση δεν βρήκε στόχευσε σωστα.
Ευκαιρίες φυσικά και παρουσιάστηκαν για τους Αυστριακούς που είχαν κατοχή και κυκλοφορίας μπάλας. Ειδικά η φάση του 30΄ με το δοκάρι του δαιμόνιου φορ, Γιουν ήταν φωτιά και λάβρα!
Ωστόσο και οι Κίτρινοι με επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις δημιούργησαν ρήγματα και σημαντικές στιγμές. Σε μια από αυτές «κλείδωσε» ουσιαστικά και η πρόκριση. Όταν δηλαδή ο Κάλβο έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Ρουίς, ο επιθετικός από την Γουατεμάλα ήξερε ότι μόνο δίχτυα θα έβρισκε στο 41΄! Και όντως στο καλύτερο σημείο νίκησε τον Λίντνερ με έξυπνο πλασέ πέτυχε το 0-1.
Στο δεύτερο 45λεπτο το θέμα ήταν καθαρά διαχειριστικό. Η Αούστρια βγήκε μαζικά στην επίθεση για να φέρει τούμπα την κατάσταση και έτσι δημιουργήθηκαν τα κενά για τον Αρη ώστε να απειλήσει.
Ο Σηφάκης είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις στο 55΄, αλλά η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, καθώς οι Κίτρινοι εμφάνισαν σημείο αδυναμίας στο κέντρο της άμυνας. Αδράνεια στην άμυνα του Αρη στο 56 ο Λιντς βρέθηκε μόνος του και με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα . 1-1.
Ο Αρης δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο: Την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με σφραγίδα Ρουίς και Σηφάκη, ο οποίος στο 79΄ έκανε μια ακόμα κρίσιμη απόκρουση.
Αούστρια Βιέννης: Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62΄ Στάνκοβιτς), Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ (73΄ Λέοβατς), Κλεν, Λίεντλ (46΄ Σουμάχερ), Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ. Λιντς, Γιουν.
Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ, Ναφτί, Τόχα (55΄ Πρίττας), Χαβίτο, Κάλβο (56΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (73΄ Τσέζαρεκ).