Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Χαμόγελα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ! Στα δύσκολα ο Άρης.


Μετά την τριπλή ελληνική πρόκριση ήρθε η κλήρωση των ομίλων του Europa League για τις ελληνικές ομάδες. Με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται πιο βατή για ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, ενώ τα πράγματα φαίνονται και είναι πιο δύσκολα για τον Αρη.

Η ΑΕΚ

Η Ενωση, που βρισκόταν στο Γ' Γκρουπ δυναμικότητας η κλήρωση είναι καλή όπου καλείται να αντιμετωπίσει , στον 7ο Ομιλο , την ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την βελγική Αντερλεχτ και την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ. Καμιά ομάδα από τον 7ο όμιλο δεν μπορεί να αποτελέσει φόβητρο για την Ενωση, που έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» εντός κι εκτός έδρας τις Αντερλεχτ, Χάιντουκ και να διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου από την ρωσική ομάδα που είναι το φαβορί. Το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν έχει καμιά σχέση με την πανίσχυρη ομάδα του κοντινού παρελθόντος, ωστόσο, παραμένει φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος και αισιόδοξος ότι η «Ενωση» έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. «Είμαστε τυχεροί, αποφύγαμε τους πολύ δυνατούς αντιπάλους», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε: «Ομως και αυτές που μας περιμένουν είναι δυνατές. Πλέον, εξαρτάται από μας, να είμαστε αυτοί που πρέπει και αυτοί που μπορούμε να είμαστε». Ερωτηθείς εάν θα παίξει ρόλο η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η ομάδα ή το πρόγραμμα, ο Ντούσκο απάντησε: «Ολα παίζουν ρόλο και η κατάσταση που θα βρεθούν οι ομάδες αλλά και το πρόγραμμα.Και οι τρεις είναι καλές ομάδες, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και έχουν παίκτες με ποιότητα. Ομως κι εμείς έχουμε καλούς παίκτες και μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει κέρδος από την παρουσία των τριών ομάδων».

Ο ΠΑΟΚ

Ακόμα πιο εύκολο φαντάζει το έργο του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» κληρώθηκε στον 4ο Ομιλο και καλείται να αντιμετωπίσει την ισπανική Βιγιαρεάλ, την βελγική Μπριζ και την κροατική Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η Μπριζ από την άλλη, είναι μια ομάδα που μπορεί να «χτυπηθεί» ακόμα και στην έδρα της, ενώ η ομάδα του Ζάγκρεμπ, πέραν των ιδιαιτεροτήτων που θα έχουν οι αναμετρήσεις με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, μόνο απροσπέλαστο εμπόδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παρουσιαστεί έτοιμος στα παιχνίδια με Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ και καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση από τον τέταρτο όμιλο του Europa League, έδειξε ο Βλάνταν Ίβιτς, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αντιπάλων του «δικεφάλου».
«Οι τρεις ομάδες έχουν ποιότητα και διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι πρέπει να παρουσιαστούμε όσο πιο σύντομα γίνεται έτοιμοι και να κάνουμε καλά παιχνίδια και να πάρουμε την πρόκριση», δήλωσε ο Σέρβος άσος του ΠΑΟΚ

Ο ΑΡΗΣ

Κι αν για τους δυο «δικέφαλους» η κληρωτίδα ήταν? ευγενική, τα πράγματα για τον Αρη είναι εξόχως δύσκολα? Οι «κίτρινοι» κληρώθηκαν στον Β’ Ομιλο και καλούνται να αντιμετωπίσουν την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης, την γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν και την νορβηγική Ρόζενμποργκ.
Οι Ισπανοί είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά κι ένα εκ των φαβορί για την κατάληψη του τροπαίου, η Λεβερκούζεν αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ οι αναμετρήσεις με την νορβηγική ομάδα μπορούν να αποφέρουν το απόλυτο της συγκομιδής των βαθμών?
"Είμαι πολύ χαρούμενος που θ' αγωνιστώ σε αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση με τον Άρη" τόνισε ο σκόρερ των "κίτρινων", Κάρλος Ρουίς