Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα χρέη βουλιάζουν το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - "Σώστε τον" καλεί η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας

ISTHMOS.GR
Ημερομηνία : 27.08.2010


Τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση για τη Δημοτική Αρχή στο Ξυλόκαστρο με τις αποκαλύψεις για τα χρέη του Δήμου, τουλάχιστον προς ΔΕΗ και ΟΤΕ και ο κλοιός σφίγγει για το νυν Δήμαρχο Αντ. Κλαδούχο 73 ημέρες πριν τις εκλογές.

Κι ενώ οι πληροφορίες για τα χρέη του Δήμου αρχίζουν να λαμβάνουν διαστάσεις κι' εκτός των ορίων του νομού, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας τρέχουν να "μαζέψουν" την κατάσταση και εμμέσως διαρρέουν στην περιοχή "ανεπίσημη στήριξη" στην υπό κατάρρευση υποψηφιότητα του κ. Κλαδούχου, σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του Δημάρχου.

Άγνωστο παραμένει εάν οι κινήσεις αυτές τελούν υπό τις "ευλογίες" του ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη ή κάποιου εκ των δύο βουλευτών του νομού ή πρόκειται για προσωπικές πρωτοβουλίες εν κρυπτώ στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Είναι πάντως απορίας άξιο, τη στιγμή που οι πληροφορίες για τη δραματική οικονομική κατάσταση του Δήμου φουντώνουν διαρκώς το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να υποστηρίξει "κάτω από το τραπέζι" ένα Δήμαρχο που επί 8 χρόνια μάλιστα διετείνετο ότι δεν θέλει τη στήριξη κόμματος, στις δε διαδικασίες του κόμματος δεν έθεσε καν ο ίδιος υποψηφιότητα (απαξιώνοντας τες ουσιαστικά) αλλά το έκανε ένας .. συνεργάτης του

Όσον αφορά τα χρέη σύμφωνα με καταγγελίες της μειοψηφίας υπάρχει έγγραφο της ΔΕΗ που κοινοποιήθηκε στη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου) και απειλεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση της εταιρίας λόγω μακροχρόνιων οφειλών 150.000 €.

Υπάρχει επίσης έγγραφο του ΟΤΕ που ζητά από το Δήμο την εξόφληση οφειλής 26.700 €.

Ταυτόχρονα υπάρχει διαμαρτυρία 5 εποχικών εργατών καθαριότητας του Δήμου που δεν πληρώνονται. "Γιατί λοιπόν δεν πληρώνει ο Δήμος αφού έχει οικονομική άνεση όπως δηλώνει ο Δήμαρχος"; αναρωτιέται ο επικεφαλής της μειοψηφίας Β. Αλογογιάννης

Σε σχετικό ερώτημα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma Virus, ο κ. Δήμαρχος απάντηση επί λέξη: «Άμα κόψουν το ρεύμα κ. Αντωνίνη να μου γράψετε!!! Δεν έχω κανένα άλλο σχόλιο.».

Ο κ. Αλογογιάννης συνεχίζει "Όμως αυτό είναι το θέμα ή το γεγονός πως ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους;

Το κυρίαρχο ερώτημα είναι το πώς κατάφεραν τελικά να απαξιώσουν μία Δημοτική Επιχείρηση που χρεώνει το νερό πανάκριβα (αύξηση 300% περίπου σε 6 χρόνια) που εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι των τελών σύνδεσης, που παίρνει δάνεια και αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα; Την απάντηση μόνο ο απερχόμενος Δήμαρχος τη γνωρίζει.

Δυστυχώς, όπως συνηθίζει, δεν απαντά, δεν απολογείται, δε δίνει εξηγήσεις. Προφανώς εκτιμά ότι δε μας πέφτει λόγος για την ολέθρια κακοδιαχείριση των Δημοτικών μας πραγμάτων, «δικός του» είναι ο Δήμος – «γούστο του και καπέλο του» η κακοδιαχείριση και τα Δημοτικά Χρέη».

Π. Καλύβας

Ο απερχόμενος Δήμαρχος διένειμε σπίτι – σπίτι μία προσωπική ανακοίνωσή του.

Θεωρούμε χρήσιμο να σχολιάσουμε μόνο ένα σημείο της ανακοίνωσης.

Γράφει στην ανακοίνωσή του ο απερχόμενος Δήμαρχος:

«Θέλουμε δημοκρατικό διάλογο και την ισότιμη συνεργασία με όλους τους δημότες, τους φορείς, τους συλλόγους, τις ομάδες πολιτών, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, για να συνθέσουμε προτάσεις και να καταλήξουμε σε προγραμματικές δεσμεύσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση τοπικών πολιτικών.»

Σχόλιο:

Ωραία και εύηχα λόγια, όμως εδώ υπάρχει τεράστια απόσταση από το δείγμα γραφής που έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος τα τελευταία 8 χρόνια της θητείας του. Είναι ευρύτατα γνωστός ο τρόπος που λειτούργησε και απαξίωσε κάθε έννοια διαλόγου με όλους όσους είχαν διαφορετική από εκείνον άποψη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και υποτίθεται ότι εξελίσσεται ο δημοκρατικός διάλογος ο απερχόμενος Δήμαρχος ποτέ δεν υιοθέτησε, ούτε καν συζήτησε, έστω και μία πρόταση της μειοψηφίας. Οι πολίτες, οι φορείς, οι ομάδες πολιτών, όταν διαφωνούσαν με τις προτάσεις του Δημάρχου δεν τους εδίδετο ο λόγος.

Επιστολές πολιτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπως για παράδειγμα οι επιστολές 700 συμπολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για τα υπέρογκα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσης που επέβαλε ο Δήμαρχος, δεν επέτρεψε ούτε να διαβαστούν.

Ακόμη και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων το αντιμετώπισε κακοπροαίρετα, εχθρικά και τελικά το απαξίωσε.

Με τέτοια αντιδημοκρατική συμπεριφορά, υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και παραβίαση των νόμων και κάθε έννοιας διαλόγου, πως είναι δυνατόν να μιλά τώρα, προεκλογικά για ανοικτό διάλογο, για σύνθεση απόψεων και συμμετοχή των πολιτών;

Ποιος μπορεί τώρα να πιστέψει τον απερχόμενο Δήμαρχο ότι επιζητά δημοκρατικές διαδικασίες όταν το δείγμα γραφής για 8 χρόνια υπήρξε απόλυτα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό απαξιώνοντας κάθε έννοια σύνθεσης απόψεων και συμμετοχής στα κοινά για όποιον ήταν εκτός γραμμής Αντώνη Κλαδούχου;

Η γνώμη μας είναι κανείς.