Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Πρεμιέρα στη Λεωφόρο αλλά ο «Θρύλος» κρατά ρόπαλο


ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ (VIDEO)
Το Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί την έναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που κάνει πρεμιέρα για 75η φορά και 5η από τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αλλά και ο Πάο είναι ξανά τα φαβορί. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μπορεί να έχουν
λόγο υπό προϋποθέσεις. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε στο κόλπο του τίτλου, αλλά ας μη γελιόμαστε. Δύσκολα θα επιτρέψουν τα’ αφεντικά της Αθήνας να μπει σε τροχιά τίτλου. Την ίδια τύχη θα ‘χει και η ΑΕΚ. Το μικρό διοικητικό μέγεθος είναι εύκολο και δεν υπολογίζεται από όσους αποφασίζουν για τις τύχες του πρώτου τη τάξη ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας μας. Η ομάδα που θα συμπληρώσει την πεντάδα είναι ο Άρης. Από εκεί και πέρα χάος.
Παραδοσιακά η πρεμιέρα κάθε πρωταθλήματος κρύβει εκπλήξεις καθώς πολλές ομάδες δεν έχουν δώσει επίσημα παιγνίδια και είναι σε φάση προετοιμασίας.
Η «αυλαία» ανοίγει απόψε (21:15) στην «άδεια» Λεωφόρο με τον Πάο να υποδέχεται την πάντα υπολογίσιμη Ξάνθη , στην παλιά του έδρα λόγω της τιμωρίας του με μια αγωνιστική από την περασμένη σεζόν καθώς και… ακαταλληλότητας του ΟΑΚΑ.
Ο ανανεωμένος σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία και δυναμικό Ολυμπιακός παίζει αύριο , Σάββατο, στο «Καυτανζόγλειο» με τον αποδυναμωμένο Ηρακλή , ενώ νωρίτερα η Λάρισα θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και ο Πανιώνιος τον πρωταθλητή της Β΄ Εθνικής, Ολυμπιακό Βόλου.
Την Κυριακή» ο ΠΑΟΚ, περιμένει στην Τούμπα τον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό, η ΑΕΚ πάει στην ουδέτερη Πάτρα για να αντιμετωπίσει στο Παμπελοποννησιακό την -τυπικά- γηπεδούχο Κέρκυρα και ο Άρης, θα εκδράμει στην Καβάλα για να παίξει με τον ΑΟΚ. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την αναμέτρηση του Ηρακλείου ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21:15 Γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" Παναθηναϊκός-Ξάνθη


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

18:15 Στάδιο Αλκαζάρ Λάρισα-Ατρόμητος
18:15 Γήπεδο Νέας Σμύρνης Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου
20:30 Καυτανζόγλειο Στάδιο Ηρακλής-Ολυμπιακός


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

18:15 Παγκρήτιο Στάδιο Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης
18:15 Γήπεδο Τούμπας ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός
20:30 Στάδιο "Ανθή Καραγιάννη" Καβάλα-Άρης
20:30 Παμπελοποννησιακό Στάδιο Κέρκυρα-ΑΕΚ