Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καρδιοχτύπησε η ΑΕΚ


Μπορεί να είχε το πλεονέκτημα από τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία, η ΑΕΚ όμως καρδιοχτύπησε μέχρι να φτάσει στην πρόκριση κόντρα στη Νταντί Γιουνάιτεντ στο άδειο Καραϊσκάκη, καθώς με το σκορ στο 1-1 (ήταν και το τελικό) οι φιλοξενούμενοι διεκδίκησαν την πρόκριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Η Ένωση είχε πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ με προβολή του Ντιόπ μετά από κεφαλιά-ασίστ του Γιάχιτς στο 23' και όλα έδειχναν πως θα έφτανε εύκολα τόσο στο εισιτήριο για τους ομίλους, όσο και στη νίκη.
Η Νταντί, παρότι ως ομάδα ήταν ιδιαίτερα φιλότιμη, ήταν ξεκάθαρο πως οι παίκτες της ήταν τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω από αυτών της ΑΕΚ. Έτσι οι κιτρινόμαυροι δεν δυσκολεύονταν καθόλου στο πρώτο μέρος στο να κάνουν το παιχνίδι τους, και έστω και αν ούτε εκείνοι έμοιαζαν έτοιμοι για πολλά πολλά απόψε, τουλάχιστον δεν έδειχναν να χάνουν την πρωτοβουλία τον κινήσεων.
Επειδή στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα μπορούν να συμβούν, ένα γκολ των Σκωτσέζων ήταν αρκετό για να δημιουργήσει πανικό στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτό ήρθε στο 78', όταν ο Ντίξον βρήκε τον Ντέιλι και ο τελευταίος με μεγάλη επιμονή κέρδισε την κόντρα και από τον Σάχα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στα εναπομείναντα λεπτά η Νταντί ήθελε ένα γκολ για να προκριθεί και παρόλο που δύσκολα φαινόταν πως θα το έβαζε, η ΑΕΚ πανικοβλήθηκε. Με λάθος απομακρύνσεις της μπάλας και ελάχιστη ψυχραιμία οι παίκτες του δικεφάλου έγιναν έρμαια των αντιπάλων τους.
Ευτυχώς που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν (εκτελούσαν φάουλ και ξεχνιώντουσαν οφσάιντ πχ) και έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους.
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας (46' Γκέντσογλου), Γιάχιτς, Μανωλάς, Λαγός, Μάκος, Ντιόπ, Καφές, Λεονάρντο (89' Καράμπελας), Σκόκο, Τζεμπούρ (58' Μπλάνκο)
Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον): Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Σκοτ Ρόμπερτσον, Κανταμαρτέρι (49' Γκουντγουίλι), Ντέβιντ Ρόμπερτσον (60' Σουόνσον), Μπουάμπεν, Γκομίς (63' Ντέιλι), Κένεθ, Γουότσον