Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών

Σε πολύ θετικό κλίμα εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε την κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών, κάτι που δέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση η ηγεσία των δασκάλων χαρακτηρίζοντας θετική την ανακοίνωση αυτή . Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δ. Μπράτης μάλιστα είπε ότι “παρά τις προβλέψεις του συμφώνου σταθερότητας ελήφθη αυτή η απόφαση, γεγονός που ερμηνεύεται και ως νίκη των εκπαιδευτικών”.

Θετική χαρακτήρισε τη συνάντηση και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ σε ανακοίνωση του το υπουργείο τόνισε ότι “κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Εξήγησε αναλυτικά όλα τα θεσμικά, διαρθρωτικά και οικονομικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα (εξορθολογισμός της διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού, ανάκληση αποσπάσεων από διοικητικές θέσεις κλπ.).


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ