Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ζωντανή η Δανία, στους «16» η Ολλανδία

Η Δανία έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Ελλάδα στο Μουντιάλ που έκανε ανατροπή και νίκησε με 2-1 το Καμερούν. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν με τον Σαμουέλ Ετο'ό στο 10', μετα από τραγικό λάθος του Κίερ, που τροφοδότησε άθελα του τον Βεμπό, ο οποίος βρήκε τον Ετό και ο άσος της
Ίντερ πλάσαρε εύστοχα τον Σόρενσεν. Οι Δανοί απάντησαν στο 33' μετά από μακρινή μεταβίβαση του Κίερ στον Ρόμενταλ, ο οποίος έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μπέντνερ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να ισοφαρίσει από κοντινή απόσταση και πήραν την νίκη στο 61' μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Ρόμενταλ από δεξιά, ο οποίος άδειασε τον Μακούν και με αριστερό πλασέ. Ο Ντένις Ρόμενταλ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα, καθώς ήταν και ο δημιουργός του πρώτου γκολ, ενώ γενικότερα δημιούργησε πολλές φάσεις και προβλήματα στους Καμερουνέζους.
Η ομάδα του Πολ Λε Γκεν δεν έχει βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και στην τελευταία αγωνιστική παίζει με τους Ολλανδούς που έχουν έξι. Αυτό σημαίνει πως το Καμερούν αποκλείστηκε οριστικά, ενώ η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους "16", καθώς Ιαπωνία και Δανία έχουν από τρεις βαθμούς και παίζουν μεταξύ τους.
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σουλεϊμανού, Μπιά, Νκουλού, Μπασόνγκ (73' Ιντρισού), Ασού-Εκοτό, Εγιόνγκ Ενό (46' Μακούν), Γκερεμί Νιτάπ, Αλέξ Σονγκ, Εμανά, Ουεμπό (78' Αμπουμπακάρ), Ετο'ό.
ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Λαρς Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σάιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γκρόνκιερ (67' Κάλενμπεργκ), Γιόργκενσεν (46' Ντάνιελ Γένσεν), Ρόμενταλ, Τόμασον, Μπέντνερ.