Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Νέα γκέλα για Αγγλία έμεινε στο 0 - 0 με την Αλγερία

Η Αγγλία έκανε ακόμη χειρότερη εμφάνιση από την πρεμιέρα και έμεινε στο 0-0 με την Αλγερία. Το ματς ήταν απλά κακό, με ελάχιστες καλές φάσεις, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν οι Αλγερινοί που
εξαιρετικοί στην άμυνα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως καλύτερος παίκτης του αγώνα ψηφίστηκε ο Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος δνε έκανε και τίποτα το εξαιρετικό, όπως φυσικά και οποιοσδήποτε άλλος παίκτης.
ΑΓΓΛΙΑ: Τζέιμς, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μπάρι (84' Κράουτς), Λένον (63' Σον Ράιτ-Φίλιπς), Χέσκεϊ (74' Ντεφόε), Ρουνεϊ.
ΑΛΓΕΡΙΑ: M'Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάντζι, Γιαχιά, Γεμπντά (88' Μεσμπά), Λασέν, Καντίρ, Χαλίς, Μπουντεμπούζ (74' Αμπντούν), Ζιανί (81' Γκεντιουρά), Ματμούρ.

Σλοβενία-ΗΠΑ 2-2
Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι ΗΠΑ παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ 2-0 από την Σλοβενία ισοφάρισαν 2-2 αφήνοντας ανοιχτά τα πάντα στον τρίτο όμιλο. Ο Μπίρσα αιφνιδίασε τους Αμερικανούς στο 13' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, πιάνοντας απροετοίμαστο τον Χάουαρντ. Στην πίεση των ΗΠΑ η Σλοβενία απάντησε με δεύτερο γκολ του Λούμπιανκιτς στο 42' μετά από πετυχημένο αιφνιδιασμό και πλασέ μέσα από την περιοχή.
Οι αλλαγές του Μπομπ Μπράντλει στο ημίχρονο άλλαξαν την μορφή του αγώνα. Το γκολ του Ντόνοβαν στο 48' με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή γέμισε αυτοπεποίθηση τους Αμερικανούς. Τα ψυχικά αποθέματα των Αμερικανών στάθηκαν ικανά για να ισοφαρίσουν το ματς. Στο 82' μετά από κεφαλιά πάσα του Άλτιντορ, ο Μπράντλει με δυνατό σουτ από την μεγάλη περιοχή ισοφάρισε για τις ΗΠΑ, δικαιώνοντας τον πατέρα του. Ο κατά τα άλλα άψογος διαιτητής Κουλίμπαλι ακύρωσε κανονικό γκολ των ΗΠΑ που πέτυχε ο Εντού με προβολή στο 85' , για λόγο που μόνο ο ίδιος κατάλαβε.
Σλοβενία(Mάτζια Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς(73' Πέτσνικ-90' Κόματς), Μπίρσα(86' Ντέκιτς), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Κιρμ, Ραντοσάβλεβιτς
ΗΠΑ(Μπομπ Μπράντλει): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλει, Ονιέγου(79' Γκόμες), Τσερούντολο, Ντέμπσει, Ντόνοβαν, Ντέμεριτ, Τόρες(46' Εντού), Αλτιντόρ, Φίντλει(46' Φιλχαμπερ)

Στο τέλος νίκησαν οι Σέρβοι
Ο Γιόακιμ Λεβ είχε τονίσει μετά τους αγώνες της πρεμιέρας ότι "η Σερβία είναι σαν ένας μποξέρ που έχει δεχτεί το πρώτο χτύπημα και θα προσπαθήσει να ανταποδώσει" και δυστυχώς για την ομάδα του η δήλωσή του αυτή αποδείχτηκε καθόλα προφητική...
Η Σερβία επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας στο "Nelson Mandela Bay" του Πορτ Ελίζαμπεθ χάρη στο γκολ του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στο 38' και έβαλε... φωτιά στον όμιλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς ισοβαθμεί πλέον στην κορυφή με τα "πάντσερ" και τη Γκάνα, χωρίς μάλιστα να έχει διεξαχθεί η αναμέτρηση των Αφρικανών με την Αυστραλία.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, σημείο-κλειδί ήταν η αποβολή του Μίροσλαβ Κλόζε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 37' (ένα λεπτό αργότερα μπήκε το γκολ των Σέρβων) αλλά και το χαμένο πέναλτι του Ποντόλσκι στο 60' (απέκρουσε ο Στοΐκοβιτς), με τον άσο της Κολονίας να φοράει το μανδύα του μοιραίου για την ομάδα του αφού έχασε και άλλες κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Να σημειωθεί πως η Σερβία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση μετά το 1-0 επί των ΗΠΑ το 1998 (προερχόταν από πέντε σερί αποτυχίες), ενώ στον αντίποδα η Γερμανία ηττήθηκε για πρώτη φορά σε φάση ομίλων Μουντιάλ μετά το 1986 (από τη Δανία) μετρώντας μέχρι πρότινος 16 σερί ματς αήττητη.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ (70' Κακάου), Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (70' Μάριν), Μπάντστουμπερ (77' Γκόμεζ), Λαμ, Μερτεσάκερ.
ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Αντιτς): Στόικοβιτς, Κολάροφ, Βίντιτς, Ιβάνοβιτς, Στάνκοβιτς, Γιοβάνοβιτς (79' Λάζοβιτς), Ζίγκιτς, Κράσιτς, Νίνκοβιτς (70' Κατσάρ), Σούμποτιτς, Κουζμάνοβιτς (75' Πέτροβιτς).