Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι αγώνες του MUDIAL


Γκάνα-Αυστραλία 1-1
Γκάνα και Αυστραλία δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου καθώς έμειναν στο 1-1, όμως εξακολουθούν αμφότερες να έχουν ελπίδες πρόκρισης για την
φάση των "16" του Μουντιάλ. Οι "socceroos" προηγήθηκαν στο 11' με τον Χόλμαν για να ισοφαρίσουν τα "μαύρα αστέρια" στο 25' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκιάν, σε μία φάση από την οποία προήλθε η αποβολή του Χάρι Κιούελ με απευθείας κόκκινη κάρτα (χέρι πάνω στη γραμμή). Αξίζει να σημειωθεί πως η Γκάνα βρίσκεται πλέον στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς έχοντας όμως να αντιμετωπίσει στο φινάλε τη Γερμανία, ενώ η Αυστραλία έχει 1 πόντο και για να ελπίζει σε πρόκριση θέλει νίκη πάση θυσία επί της Σερβίας.
Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σαρπέι, Γκιάν, Πέινσιλ, Ανάν, Μενσά, Ταγκόε (56' Ογούσου-Αμπέγε), Αγιού, Άντι, Ασαμόα (77' Μουντάρι), Πρινς-Μπόατενγκ (87' Αμόα)
Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μουρ, Κούλινα, Έμερτον, Γουίλκσιρ (84' Ρουκάβιτσα), Κιούελ, Χόλμαν (68' Κένεντι), Βαλέρι, Κάρνεϊ, Μπρεσιάνο (66' Τσίπερφιλντ)

Ολλανδία - Ιαπωνία 1 – 0
Πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται η Ολλανδία, μετά τη δεύτερη νίκη της στο πλαίσιο του 5ου ομίλου. Αυτή τη φορά στο «Ντέρμπαν Στέιντιουμ», νίκησαν με 1-0 την Ιαπωνία με το γκολ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στο 53΄ . Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε ευτυχώς χωρίς να κοιμηθεί κανείς όρθιος, αφού για καλή μας τύχη οι βουβουζέλες έδωσαν και πάλι βροντερό παρόν. Από άποψη θεάματος πάντως, που δεν έγινε ούτε μια φάση, ίσως και να ήταν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο του τουρνουά. Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του αγώνα οι «οράνιε» έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάιτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι (88΄ Χούντελααρ), Σνάιντερ (83΄ Αφελάι), Φαν ντερ Φάαρτ (72΄ Ελία).
ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καουασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (64΄ Σουνσούκε Νακαμούρα), Οκούμπο (77΄ Ταμάντα), Χασέμπε (77΄ Οκαζάκι), Χόντα, Νακαζάουα.