Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Εφάπαξ από τον… Άγιο Πέτρο

Τον... έχουν συναντήσει 445 υποψήφιοι συνταξιούχοι.

Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποκάλυψε η εφημερίδα “Αποκαλύψεις”, σύμφωνα με το οποίο περίπου 600.000 υπάλληλοι θα χάσουν οριστικά το εφάπαξ. Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα είναι με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με πρόσχημα την χρεωκοπία του Ταμείου Πρόνοιας προωθείται σιγά σιγά η κατάργησή του. Μάλιστα, όπως ομολογεί η διοίκηση του Ταμείου , στην εφημερίδα, “θα παίρνουμε εφάπαξ από τον Άγιο Πέτρο".
Μέχρι τώρα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση ψάχνει λύση μέσω ομολόγων. Τώρα η αποκάλυψη αυτή σοκάρει 600.000 υπαλλήλους
Σημειωτέον ότι το εφάπαξ είναι εισφορές των υπαλλήλων κατά τα χρόνια εργασίας τους, κάτι σαν αντίστροφο δάνειο δηλαδή. Η περικοπή του είναι ληστεία.

Το δημοσίευμα:

Με πρόσχημα τους όρους του μνημονίου με την τρόικα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του εφάπαξ των δημοσιων υπαλλήλων, όπως διαπιστώνεται από τις μυστικές διαβουλεύσεις που φέρνουν σήμερα στο φως οι «Αποκαλύψεις».
Η σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ αφορά πάνω από 600.000 δημοσίους υπαλλήλους, η πρώτη δε εφαρμογή των μέτρων θα «χτυπήσει» όσους υπαλλήλους θα συνταξιοδοτηθούν το φθινόπωρο. Φυσικά, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, αλλά θα αφήσει να χρεοκοπήσει το Ταμείο, αφού σε δύο χρόνια από σήμερα ουδείς συνταξιούχος θα μπορεί να εισπράξει το εφάπαξ νωρίτερα από τα 8-10 χρόνια.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα φύγουν σήμερα με σύνταξη, θα πάρουν το εφάπαξ από τον… Αγιο Πέτρο, τον οποίο ήδη έχουν συναντήσει 445 υποψήφιοι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έλαβαν ποτέ το βοήθημα» δηλώνει στις «Αποκαλύψεις» ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Νίκος Καλάκος(φωτο).
Οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, δεν καλοβλέπουν τη λύση με τα ομόλογα που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε το ενδεχόμενο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου. Στο μεταξύ, μυστική έκθεση που προκαλεί σοκ, για την κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στην οποία γίνεται λόγος για μεγάλη «φυγή» λόγω πρόωρων συνταξιο-δοτήσεων, που θα φτάσει τους 55.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2010.